White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nanowar Of Steel – Dislike Of False Metal

Leestijd: 2 minuten

Tsja, er zijn al zoveel serieuze zaken op de wereld en zoveel mensen die zich ook maar iets te serieus nemen, dat een beetje lachen soms vergeten wordt. Gelukkig is er daarom Nanowar Of Steel en zij komen via Napalm Records met hun langspeler Dislike To False Metal.

Nanowar Of Steel

Deze Italianen weten wat het is om de draak te steken met van alles en nog wat. Van groepsfoto’s die hinten naar andere bands, to de teksten en muzikale invloeden, welke dan weer niet lijken te passen. Juist daardoor heeft de band zich in de kijker gespeeld, want wie oordeelt dat het niet past?

Dislike To False Metal

Inmiddels is Nanowar Of Steel alweer toe aan de vijfde studioplaat. Dat betekent dat zij nog steeds vol inspiratie zitten om op een luchtige manier de heavy muziek te benaderen. Op Dislike To False Metal doet Nanowar Of Steel dat in tien tracks. Wie de titels ziet, weet al dat er een flink feest los gaat barsten. Opener ‘Sober’, waarin de gemberthee nog een mooie rol speelt, zet gelijk de toon. ‘Chupacabra Cadabra’, de langste track op de plaat, opent nog als een ode aan Motörhead, maar al snel nemen de Italianen de luisteraar mee naar het sfeervolle Mexico. De blazers onderstrepen die sferen, terwijl later ook System Of A Down nog van invloed lijkt.

Dat ook de ballad geheel op hun manier wordt vertolkt, blijkt in ‘Muscle Memories’. Als naar de teksten wordt geluisterd, zal een glimlach op de mond verschijnen. Tenminste, voor hen die niet als zuurpruim of Johan Derksen door het leven gaan. Dat is iets wat ook zeer zeker voor ‘Disco Metal’ geldt, waar het zelfs lijkt dat de Vengaboys nog van invloed zijn op deze metalband.

Gastbijdrages

Op Dislike To False Metal doet Nanowar Of Steel niet alles alleen. In ‘Winterstorm In The Night’ komt vocaliste Madeleine van Eleine meedoen, terwijl in ‘Pasadena 1994’ Joakim Brodén van Sabaton een mooie rol vertolkt. Daarin wordt de geschiedenis aangehaald, maar dan wel over voetbal. Die bijdrages zijn wel zo ingericht dat nimmer de spotlight op de Italianen zelf verloren gaat.

Juist in de tijden dat de wereld wel wat vrolijkheid kan gebruiken, komen deze Italianen met het medicijn. Dislike To False Metal is een opzwepende, verrassende wereldreis waarop Nanowar Of Steel als humoristische leider de luisteraar meeneemt.

Nanowar Of Steel - Dislike To False Metal

Tracklist Dislike To False Metal

1. Sober
2. Winterstorm in the Night
3. Disco Metal
4. Muscle Memories
5. Chupacabra Cadabra
6. Pasadena 1994
7. Metal Boomer Battalion
8. Dimmu Boogie
9. Protocols (of the elders of Zion) of love
10. The Power of Imodium

Nanowar Of Steel online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén