White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Need2Destroy – Show

Leestijd: 2 minuten

De Duitse band Need2Destroy is er die te boek staat als crossover band. Dat de groep zich laat inspireren door een breed scala aan bands, heeft dan ook duidelijk invloed op hun sound. Hoe dat precies door Need2Destroy in het vat wordt gegoten, kan op Show gehoord worden. Die langspeler verscheen onlangs via Fastball Music.

De muziek van Need2Destroy geldt direct al als eentje die niet standaard is. Het lijkt erop dat System Of A Down aan het jammen is met Dirty Shirt, een paar vrolijke Spanjaarden en Ill Nino. Hierdoor ontstaat een energie mix waarin de metal de boventoon voert, maar waar opgewerkte gitaarmelodieën vrolijk om de brullende woede heen draaien. Daarbij geldt ook nog dat men in vele talen zingt. Opener ‘Show’ laat het Engels horen, terwijl ‘Schokolade Mit Senf’ het Duits omarmt en ‘Viva Los Vatos Locos’ het Spaanse vocale temperament laat horen.

Op Show staan dertien tracks. Daarbij valt niet alleen de stijl op, maar ook de manier van songwriting. Need2Destroy doet niks dat te lang is. Zij weten hun nummers in maximaal viereneenhalve minuut krachtig aan de man te brengen. Daarbij wordt een stukje extreme metal, zoals in ‘Legal/Illegal’ ook niet geschuwd. Dan men daar ook een track als de ballade ‘Enferno’ plaats, welke ook nog in een akoestische versie later op de plaat staat, zorgt voor een mooie balans. Need2Destroy is een band die duidelijk maling heeft aan regels en aan gebaande paden. Show laat horen dat deze in Duitsland gevormde band het aandurft om elementen van over de hele wereld te gebruiken. Deze energieke plaat is zeker een mooie verrassing voor iedereen die van metal in de lijn van System Of A Down houdt .

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén