White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Nervosa – Jailbreak

Leestijd: 2 minuten

Als men één band in de mond moet nemen als men gevraagd wordt naar all-female thrash? Jawel, een hoog percentage van de weldenkende mensheid zal dan Nervosa noemen. Dit van originele Braziliaanse gezelschap komt via Napalm Records met een nieuwe plaat. Dat nieuwe album van Nervosa heet Jailbreak.

Nervosa

De wisselingen in de line-up lijken bij deze band nooit op te houden. Prika Amaral is nog het enige originele lid en alle nieuwe aanwas uit de huidige line-up, waarvan sommigen pas sinds dit kalenderjaar in de band zitten, hebben hun roots in Zuid-Oost Europa. Wie echter deze band door de jaren heeft gevolgd, weet dat dit zelden met kwaliteitsverlies gepaard ging.

Jailbreak

De opvolger van Perpetual Chaos telt, buiten dus wederom nieuwe gezichten naast Prika Amaral, dertien tracks. Daarvoor moet samen iets meer dan driekwartier voor worden uitgetrokken. Nervosa zou Nervosa niet zijn als het gros van die songs kort van aard waren. De thrash wordt immers vurig en heet geserveerd. ‘Endless Ambition’, ‘Suffocare’ en ‘Ungrateful’, de drie tracks waarmee Nervosa Jailbreak opent, onderstrepen dat direct. Deze dames zijn niet gekomen om hier verandering in te brengen.

Overigens heeft Nervosa Jailbreak opgenomen als drietal. De Griekse Helena Kotina heeft naast de haar gitaarpartijen ook de baslijnen ingespeeld, iets wat inmiddels in de band door Hel Pyre wordt gedaan. In twee tracks heeft Nervosa wel uitbreiding gehad. ‘When The Truth Is A Lie’ kent namelijk ook een gastbijdrage van Gary Holt. Dat deze ex-gitarist van Slayer en icoon van Exodus zijn bijdrage op de gitaar levert, mag geen verrassing heten. ‘Superstition Failed’ heeft de eer Lena Scissorhands van Infected Rain te mogen verwelkomen. Dat geeft ook een mooie schwung aan het geheel. Toch is het Nervosa zelf dat vurig vlamt op deze langspeler.

Nieuwe leden inpassen is blijkbaar binnen de kader van de thrash van Nervosa een minder grote opgave dan dat het misschien op voorhand zou lijken. Jailbreak is namelijk een uiterst vlammende thrash plaat, precies zoals men van Nervosa gewend is.

Nervosa - Jailbreak

Tracklist Jailbreak

1    Endless Ambition
2    Suffocare
3    Ungrateful
4    Seed Of Death
5    Jailbreak
6    Sacrifice
7    Behind The Wall
8    Kill Or Die
9    When The Truth Is A Lie (feat. Gary Holt)
10  Superstition Failed (feat. feat. Lena Scissorhands)
11   Gates To The Fall
12   Elements Of Sin
13   Nail The Coffin

NERVOSA ONLINE

Facebook
Homepage
Spotify
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén