White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oceanhoarse – Heads Will Roll

Leestijd: 2 minuten

Finland en metal, dat is zoiets als Frankrijk en wijn, Italië en pasta en België en speciaal bier. Oceanhoarse is daar ook zo’n exponent van en die band heeft zich de laatste jaren flink in de kijker weten te spelen. Daarover zo meer, want via het Duitse Nobel Demon Records komt Oceanhoarse met Heads Will Roll.

Oceanhoarse

Het verhaal van deze uit Helsinki afkomstige metalband start in 2016. Sinds 2018 strooit de band met singles. Dat aantal gaat al richting de twintig. Saillant detail is dan ook dat Oceanhoarse al een volwaardig livealbum op de markt bracht, voordat er een langspeler vanuit de studio was.

Pas in 2021 zag Oceanhoarse de eerste langspeler uitkomen. Dead Reckoning is toen verschenen via de platenmaatschappij waar nu ook Heads Will Roll via verschijnt. Online is Oceanhoarse ook duidelijk zichtbaar. Onlangs bracht de band nog als samenwerking een cover va Ozzy Osbourne’s ‘No More Tears’ uit. Dat nummer is overigens niet te vinden op deze release, hoe recent ook.

Heads Will Roll

Misschien moet gesteld worden dat een langspeler niet echt iets is waar Oceanhoarse mee omgaat als de gelouterde metalhead gewend was. Zou het kunnen zijn dat Oceanhoarse Heads Will Roll alleen uitbrengt voor die verstokte metalhead die op langspelers wacht? Een groot deel van de nummers is namelijk via de voorafgaande singles én ep’s al lang en breed bekend. Andersom geldt dat men dan ook wel echt warm is gemaakt voor deze release.

Op Heads Will Roll presenteert Oceanhoarse zich als een veel bredere dan alleen heavy metal band. Hun website spreekt immers nog over ‘heavy fucking metal’. De band herbergt ook genoeg progressieve invloeden, wat het langzamere ‘Waves’ en ‘Help Is On The Way’ goed te horen is.

Opzwepend en een baken van rust

Tussen al het opzwepende metalgeweld, waarbij de cleane vocalen ervoor zorgen dat een breed publiek deze band kan omarmen, heeft de band ook een baken van rust ingebouwd. ‘Dead Zone’ is zo halverwege de plaat een moment waarop ademgehaald kan worden, iets wat met het gevoel van Shadows Fall met hun interludes op The Art Of Balance gebracht wordt. Op die manier komt het furieuze ‘Heads Will’ Roll’ daarna nog krachtiger uit de startblokken. Het toegankelijke refrein daar geldt ook als een kracht van deze Finnen.

Tussen alle singles en ep’s is het mooi dat Oceanhoarse ook tijd heeft gevonden voor deze langspeler, want Heads Will Roll is een strakke, veelzijdige en aanstekelijke metalplaat. Misschien had de titel in dat kader beter Heads Will Bang kunnen zijn.

Oceanhoarse - Heads Will Roll

Tracklist Heads Will Roll

01. Fall Like Dominoes
02. Help Is On The Way
03. Pryopen
04. Brick
05. Smoke Signals
06. Waves
07. Dead Zone
08. Heads Will Roll
09. Adrift
10. Nails
11. Carved in Stone

Oceanhoarse online

Website
Facebook
Instagram
Twitter

Noble Demon Records

Facebook
Twitter
Bandcamp
Instagram
TikTok

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén