White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ordinul Negru – Fausting Nights

De Roemeense black metal band Ordinul Negru is er één die al een geruime tijd meedraait in het vak. De groep bestaat inmiddels vijftien jaar en heeft al acht langspelers, zeven split-EP’s, één EP en één demo op zijn naam staan. Afgelopen jaar kwam hun achtste langspeler uit via Loud Rage. Dat was de plaat met de naam Faustian Nights.

Nu is black metal niet direct het genre waar men bij Roemenië aan denkt. Toch vergt het gebied buiten Boekarest nog vele gelijkenissen met Scandinavië. De kou die er meedogenloos kan zijn, is er één van. Dat weerklinkt ook op Faustian Nights. De ijzige screams laten horen dat ze goed naar de Noorse grootheden hebben geluisterd. Opener ‘Approaching The Door Of Damnation’, welke direct de langste track op Faustian Nights is, laat dat goed horen. In combinatie met de muzikaal aantrekkelijke wisselingen zorgt Ordinul Negru ervoor dat men de luisteraar goed vasthoudt.

‘Killing Tristan’ geeft zelfs blijk van de open mind van de leden van Ordinul Negru. Daar komen zelf koraal gezang en traditionele klanken naar voren. De sfeer die wordt opgeroepen, doet denken aan de sfeer van een verlaten, begroeide kerk die door zijn tegenpolen is ingenomen. Afsluiter ‘Faustian Nights’, welke door zijn furieuze begin de metalhead direct beet heeft, verwelkomt nog drie gastmuzikanten. De meest opvallende daarvan is Edmond Karban. Hij komt hier Ordinul Negru versterken middels de tulnic, een op een didgeridoo lijkend instrument. Een mooie zet.

Ordinal Negru heeft met Faustian Nights het bewijs in handen dat zij de black metal goed in hun aderen hebben stromen. De Roemenen gaan haast op Noorse wijze om met dit kille, extreme genre. Van begin tot het eind lekker.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén