White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Overt Enemy – Overt Enemy: Official Live Thunder in the Hill Country 2023

Leestijd: 3 minuten

Slayer is Slayer en daar is niet aan te tippen. De legendarische band heeft inmiddels de instrumenten aan de wilgen gehangen, maar dat betekent zeer zeker niet dat hun legacy niet voortleeft. Genaamd naar misschien niet de meest in het oog springende track van een soms ondergewaardeerde de plaat geldt dat Overt Enemy Slayer veel eert in combinatie met hun eigen, veelal door Slayer en aanverwanten muziek. Hun liveplaat is genaamd Overt Enemy: Official Live Thunder in the Hill Country 2023.

Overt Enemy

Het was in de jaren ’90 toen Slayer, op dat moment zonder Dave Lombardo achter de drumkit, met Diabolus In Musica kwam. Misschien gold voor deze plaat dat deze eerder als een goede fles wijn is: eerst lang laten liggen voordat die echt genoten kan worden. Het Amerikaanse kwartet van Overt Enemy laat blijken dat deze plaat met recht niet vergeten is.

Overt Enemy: Official Live Thunder in the Hill Country 2023

De liverelease van deze band, welke nog geen langspeler heeft uitgebracht hun haar carrière, telt zeventien tracks. ‘Intro’ is geen song, maar een fanatieke aankondiging zoals met dat alleen aan de overzijde van de Atlantische Oceaan kan. Daarna barst het feest los en weet Overt Enemy de thrash op een vurige manier door de speakers te knallen.

‘In The End We Die’, ‘Pray For Death’ en ‘Go Hard Or Go Home’ laten horen dat het viertal zelf de thrash goed in de vingers heeft. Liefhebbers van Slayer, maar ook Exodus en Testament zullen dit echt wel kunnen waarderen. Doordat de band het live vol overtuiging, die tot in de huiskamer te voelen is, speelt, pakt het de metalhead makkelijk in.

Slayer als troef

Natuurlijk staat bij Overt Enemy Slayer ook prominent op de setlist. Acht van de zeventien zijn covers van Slayer, waarbij geldt dat ‘Raining Blood’ en ‘World Painted Blood’ als een track worden gespeeld. Eigenlijk vuurt men dus negen songs van Slayer op het publiek af. Het zwaartepunt ligt daarbij op het eind van de set, iets wat bij Slayer natuurlijk ook gold. ‘War Ensemble’, ‘South Of Heaven’ en ‘Angel Of Death’ besluiten deze tracklist.

Overt Enemy weet door het enthousiasme de metalhead goed mee te krijgen, want de band is ondanks hun thrashy karakter geen groep die Slayer noot voor noot naspeelt. Soms zijn de solo’s net wat anders, soms de vocalen, maar feit is dat de vibe van Slayer overduidelijk aanwezig is. Kortom, energiek liveplaat.

Overt Enemy - Official Live Thunder In The Hill Country 2023

TRACKLIST OVERT ENEMY: OFFICIAL LIVE: THUNDER IN THE HILL COUNTRY 2023

 1. Intro    
 2. In The End We Died    
 3. Blood God    
 4. Mandatory Suicide (Slayer Cover)    
 5. Mercenary    
 6. Political Cancer    
 7. Dead Skin Mask (Slayer Cover)    
 8. At Dawn They Sleep (Slayer Cover)    
 9. Fire in the Skies    
 10. Psychotic Episode    
 11. Seasons in the Abyss (Slayer Cover)    
 12. Raining Blood-World Painted Blood (Slayer Cover)    
 13. Go Hard or Go Home    
 14. Pray for Death    
 15. War Ensemble (Slayer Cover)    
 16. South of Heaven (Slayer Cover)    
 17. Angel of Death (Slayer Cover)

OVERT ENEMY ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén