White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Palaye Royale – Sextape EP

Leestijd: 2 minuten

Elke zelfrespecterende beroemdheid heeft vroeg of laat toch zijn of haar sextape online? Ergens sinds Paris Hilton op die manier haar status onderstreepte, lijkt de ene naar de ander ermee te zijn gekomen. En nu komt Palaye Royale ook met hun Sextape. Gelukkig betreft het hier een EP die verschijnt via Sumerian Records.

Palaye Royale

De afgelopen jaren, en dit jaar heeft dat alleen maar onderstreept, is gebleken dat het drietal van Palaye Royale gouden handen heeft. De broer weten muziek, mode en energie tot een bijzondere package samen te pakken, waardoor zij niet alleen op de grootste festivals van de partij waren, maar ook op gerenommeerde catwalks.

Sextape EP

Nu is daar ineens die verrassings-EP. Sextape telt vijf nieuwe tracks van Palaye Royale, welke allen niet lang van aard zijn. ‘Dead To Me’ is met drie minuten en net geen vijftig secondes de langste. ‘Desire’ haalt als enige de drie minuten niet en dat is daarmee de kortste track van deze nieuwe release van Palaye Royale.

De tracks laten de vele gezichten van Palaye Royale zien. Opener ‘Stripped’ doet ergens nog aan de grunge en de britpop denken, terwijl in ‘Dead To Me’ een heel rapstuk zit, niet wetend of de fans van het eerste uur daarop zitten te wachten. ‘Season Of The Witch’ is een Deftones-achtig zwoele track. De afsluiter is inderdaad de afsluiter die deze release geheel rechtvaardigd. ‘Closer’. Jawel. Het magische ‘Closer’ van Nine Inch Nails wordt hier door Palaye Royale op eigen wijze in het zonnetje gezet. Oké, recentelijk zijn er meerdere bands geweest die zich hebben gewaagd aan deze klassieker, maar tof is het wel. Dat juk staat Palaye Royale misschien toch wel het best.

Vijf tracks, allen anders, maar samen wel goed om de tongen los te maken. Zo in de aanloop naar het eind van het jaar is Sextape van Palaye Royale een release die onder menig kerstboom te vinden zal gaan zijn.

Palaye Royale - Sextape EP

Tracklist Sextape EP

  1. Stripped 3:40
  2. Desire 2:59
  3. Dead To Me 3:49
  4. Season Of The Witch 3:20
  5. Closer 3:42

PALAYE ROYALE ONLINE

Facebook
Twitter
Instagram
Website

SUMERIAN RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén