White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Perfect Sky – Rise From The Dead

Leestijd: 2 minuten

Wenen. Een prachtige stad aan de Donau met een rijke historie. De historie omtrent heavy muziek is daarentegen minder bekend dan bijvoorbeeld die van de klassieke muziek. Toch heeft Wenen een actieve scène als het om het betere gitaarwerk gaat. Perfect Sky is daar ook een exponent van. Onlangs bracht Perfect Sky via WTF Records Rise From The Dead uit.

Perfect Sky

Deze Oostenrijkse heren richten zich op de hardcore, met hierbij een greep naar wat van daaruit binnen handbereik ligt. De vier hebben de band al in 2000 opgericht. Toch ging deze in 2003 in een soort van lange winterslaap. Na vijftien jaar hebben de mannen de handen weer ineen geslagen en in tijden van corona werd in twee dagen de nieuwe plaat opgenomen.

Rise From The Dead

De mooi vormgegeven digipack waarin Rise From The Dead verschijnt, telt negen tracks. Om en de nabij zesentwintig minuten aan muziek vormen deze samen. Gezien het hardcore is, moge het geen verrassing zijn dat er geen tracks van boven de vier minuten bij zitten. De kortste van de schijf is ‘Last Call’. Deze haalt de twee minuten net niet.

Vanaf de eerste noten is het duidelijk dat Perfect Sky niet alleen op papier terug is, maar dat men ook echt weer knalt. Dit kwartet gooit er met opener ‘Rise From The Dead’ direct de beuk in. De rauwe hardcore klinkt lekker opzwepend. Het leuke van deze plaat is dat het niet allemaal in dezelfde flow wordt voorgeschoteld. ‘Wolfpack’ beukt op een rustiger, meer groovend tempo. De backings geven overduidelijk energie aan het geheel.

Waar het gros van de nummers door Perfect Sky zelf voorgeschoteld wordt, komt er in ‘PMA’ een gastmuzikant om de hoek kijken. Daar krijgt Perfect Sky namelijk het gezelschap van niemand minder dan Mike Crucified. Wie de Weense muziek een beetje heeft gevolgd, kent hem van Only Attitude Counts en Spider Crew. Hiermee wordt nog meer energie aan het geheel toegevoegd.

Het is duidelijk dat het goed is dat deze heren weer samen zijn. Rise From The Dead is voor Perfect Sky de ideale plaat om na een lange stilte mee terug te slaan. De hardcore bruist van de energie en is daarbij ook nog eens lekker gevarieerd.  

Perfect Sky - Rise From The Dead

Tracklist Rise From The Dead

1. Rise From The Dead
2. Angry Youth
3. Pray 4 My Enemies
4. PMA
5. Conquer The World
6. Bullets
7. Last Call
8. Wolfpack
9. Killing Time

Perfect Sky online

Facebook

WTF RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén