White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pestifer – Expanding Oblivion

Leestijd: 2 minuten

Het weer is guur en het wielerseizoen begint weer echt met het Omloop Het Nieuwsblad. Daar zijn de ogen in de regio nu op gericht. Toch heeft België ook nog iets anders zeer interessants wat op komst is: de nieuwe langspeler van Pestifer. De uit Luik afkomstige technische death metal band komt via Xenokorp met hun langverwachte langspeler Expanding Oblivion.

De voorgaande langspeler van Pestifer, welke Reaching The Void als naam draagt, stamt alweer uit 2014. Die schijf is destijds via Great Dane Records verschenen. In de jaren na die release heeft Pestifer haar gitaristen Antoine Paterka en Emerson Devresse zien verdwijnen uit de line-up. Alleen gitarist Valéry Bottin is daarvoor teruggekomen. Dat houdt in dat Pestifer nu met één gitarist acteert.

De band van de broers  Gustin, welke samen de ritmesectie vormen, laat op Expanding Oblivion horen dat dit geen invloed heeft op de sound van de band. De metal, die in de lijn van onder andere Obscura en Pestilence gedacht moet worden, bevat nog steeds een hoog technische gehalte én de bruutheid van de death metal. Dat blijkt direct in ‘The Remedy’, welke met iets meer dan zes minuten direct ook de één na langste van de schijf is. Alleen afsluiter ‘Expanding Oblivion’ is met zijn meer dan zeven minuten aan puur metal genot langer. Overigens komt daar de progressieve kant, volledig met piano, van Pestifer ook sterk naar voren.

In de driekwartier aan muziek op Expanding Oblivion schotelen deze Belgen de metalhead elf tracks voor. Drie daarvan (‘Disembodied’, ‘Lone Entity’ en ‘Ultimate Confusions’) vormen muzikale bruggetjes. De eerste is een sferische inleiding op het brute ‘Swallower Of Worlds’, terwijl ‘Lone Entity’ de klanken van de piano gebruikt om de nekspieren even rust te geven voordat deze weer vol in actie moeten komen tijdens ‘Omniscient’. Dat nummer is een goed voorbeeld van het hoge technische gehalte in combinatie met pure death metal. De baslijnen alleen al zijn een genot voor het oor.

Terwijl Jasper Stuyven als winnaar van een gure editie van Omloop Het Nieuwsblad over de finish komt, kan gesteld worden dat een ander onstuimig moment op komst is. Expanding Oblivion zal de metalhead laten zinderen van genot, want hier worden aanstekelijke songs gecombineerd met fascinerende partijen. De technische death metal is een topplaat rijker.

7 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén