White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Pestilence – Malleus Maleficarum (re-issue)

Leestijd: 2 minuten

Het was 1988. Het Nederlands voetbal elftal won de enige tot op heden behaalde hoofdprijs, Metallica kwam met …And Justice For All en Slayer knalde er South of Heaven in. Maar het was ook het jaar dat de Nederlandse band Pestilence met Malleus Maleficarum kwam. Die release komt nu via Agonia Records opnieuw uit.

Pestilence, ten tijde van Malleus Maleficarum

Twee jaar na de oprichting bestond de line-up naast Patrick Mameli uit Randy Meinhard, zanger Martin van Drunen, nog voordat Asphyx het licht zag, en drummer Marco Foddis. Producer Kalle Trapp was ook degene die in ‘Osculum Infame’ de synthesizers speelde. De band laveerde nog ergens op een weg die zowel naar de death als naar de thrash kon gaan.

Malleus Maleficarum

De heruitgave van Malleus Maleficarum komt niet met nieuw materiaal, of bonusmateriaal van Pestilence. Deze nieuwe uitgave richt zich vooral op de sound, want die is onder handen genomen in door Satanic Audio, welke ook bekend kan zijn van Behemoth. Dat zorgt ervoor dat de sound vooral voller is, zonder dat het karakter van de band verloren gaat.

‘Chemo Therapy’, ‘Commandments’ en ‘Parricide’ knallen nog steeds door de speakers, waarbij het toch ook wel mooi is om weer even te beseffen dat Pestilence ook een hele evolutie doorgemaakt heeft. Daarom is het fijn dat Malleus Maleficarum opnieuw, met een gepimpte sound, de begindagen van Pestilence mooi in het zonnetje zet.

Pestilence - Malleus Maleficarum

Tracklist Malleus Maleficarum (re-issue)

1. Malleus Maleficarum / Antropomorphia
2. Parricide
3. Subordinate to the Domination
4. Extreme Unction
5. Commandments
6. Chemo Therapy
7. Bacterial Surgery
8. Cycle of Existence
9. Osculum Infame
10. Systematic Instruction

PESTILENCE ONLINE

Website
Facebook

AGONIA RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén