White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Phil Vincent – Stigmata

Soms zijn er tracks op de lijst die gelijk de aandacht trekken. Dat geldt ook voor de tracklist van de nieuwe langspeler van Phil Vincent, Stigmata. Op die plaat staan tien tracks, maar het is toch echt de negende van die lijst die direct in het oog springt. Dat zal voor iedere muziekliefhebber gelden.

Phil Vincent

Het is duidelijk dat Phil Vincent leeft voor de hardrock. Onder zijn eigen naam en met verschillende bands presenteert hij in een hoog tempo platen. Daarbij geldt dat hij daarbij het genre steevast op een voetstuk zet. Zowel zijn vocalen als het gitaarspel zorgen ervoor dat Phil Vincent hardrock is.

Stigmata

De nieuwe plaat, welke via Rock Company Records is verschenen, telt dus tien tracks. Samen zijn zij goed voor een kleine vijftig minuten aan muziek. Opener ‘No End In Sight’ zorgt direct voor het juiste gevoel bij de liefhebbers van hardrock, terwijl ‘My Darkness’ middels de inleidende pianotonen juist wat donkerder qua opbouw is. Dat is met net geen zeven minuten ook de langste track op Stigmata. Die piano heeft een belangrijke rol in deze track.

Toch is het echt de negende track van Stigmata die de alle aandacht naar zich toetrekt. ‘Eleanor Rigby’. Wie dat nummer niks zegt, mag gaan fietsen en vooral nooit meer zeggen dat er een passie voor muziek is. Deze klassieker van The Beatles wordt hier op een mooie wijze vertolkt. De piano krijgt hier ook een belangrijke rol toebedeeld, terwijl de ondertoon van de hardrock ook steeds duidelijker wordt. De gitaarsolo is iets waar Paul McCartney en John Lennon bij hun versie niet zo aan gedacht hadden.

Stigmata is echter wel meer dan alleen die cover waarin Phil Vincent vlamt. De plaat onderstreept de breedte binnen de hardrock, iets wat Phil Vincent hier sterk doet. Dat soms de ‘hard’ van rock wat wordt weggelaten, komt de plaat voor de variatie alleen maar ten goede.

Phil Vincent - Stigmata

Tracklist Stigmata

1.No End In Sight 04:54
2.My Darkness 06:51
3.Time 05:01
4.My Life 04:24
5.It Don’t Matter Anymore 04:33
6.Hideaway 03:46
7.So Tired 06:47
8.Don’t Turn Your Back 03:50
9.Eleanor Rigby 03:44
10.Reason To Believe 04:02

PHIL VINCENT ONLINE

Website – Phil Vincent bands
Bandcamp

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén