White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Phil Vincent – Today, Tomorrow, yesterday

Leestijd: 2 minuten

Dat Phil Vincent een zeer actieve muzikant is, hoeft niet meer benadrukt te worden. Afgelopen jaar verscheen er van hem solo ook weer een nieuwe plaat, los van onder andere de releases met Legion en Tragik. Via Rock Company Records zag de langspeler Today, Tomorrow, Yesterday van Phil Vincent het licht.

Phil Vincent

Onder zijn eigen naam richt Phil Vincent zich vooral op de melodieuze hardrock. Dat doet hij elders ook, alleen is hier het verschil dat hij alles zelf doet. Tenminste, nagenoeg alles. Op deze plaat is Vince O’Regan ook van de partij voor de rol als leadgitarist. De rest is wel allemaal op conto te schrijven van Phil Vincent.

Today, Tomorrow, Yesterday

Deze langspeler van Phil Vincent telt elf tracks. Samen zijn die goed voor een kleine vijftig minuten aan muziek. Opvallend is dat op de achterkant van de release de eerste zes tracks rechts genoemd zijn en de laatste vijf aan de linkerkant. Echter, dat is slechts een detail van deze verder mooi vormgegeven release.

De plaat begint en eindigt met het tweeluik ‘Loss’. ‘Loss (part 1) – Hole In My Heart’ is nog een snijdende, emotionele hardrocktrack. Hierdoor zweept Phil Vincent de boel wel gelijk goed op. ‘Loss (part 2) – One Day… We’ll Meet Again’ geeft daarentegen ook nog blijk van hoop.

Muzikaal zit het bij Phil Vincent allemaal wel snor. Dat is al jaren duidelijk. ‘When I’m Gone’ zal de luchtgitaristen ook op de banken krijgen. Dit is een van de momenten waarop de gitaar echt heerlijk en lang mag soleren, iets wat er in de hedendaagse muziek maar weinig van komt. Die gitaar geeft echter op andere momenten ook veel schwung aan het geheel. Het melodieuze karakter van deze hardrock is een belangrijke troef.

Eens te meer bewijst Phil Vincent dat hij om de hardrock vurig uit de speakers te laten knallen weinig mensen om zich heen nodig heeft. Today, Tomorrow, Yesterday is een langspeler die de veelzijdigheid van Phil Vincent binnen de hardrock viert.

Phil Vincent - Today, Tomorrow, Yesterday

Tracklist Today, Tomorrow, Yesterday

1.Loss (part 1) – Hole In My Heart 04:50
2.When I’m Gone 05:43
3.Pictures 03:09
4.Flying High 03:30
5.Voices 03:22
6.The Real You 05:34
7.Feed Your Anger 03:29
8.Loser In The End 06:36
9.No Good Reason 03:47
10.Same Mistake 03:50
11.Loss (part 2) One Day We’ll Meet Again 04:15

Phil Vincent online

Website – Phil Vincent bands
Bandcamp

ROCK COMPANY RECORDS ONLINE

Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén