White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Primal Age – Masked Enemy

Wie terug denkt aan de jaren ’90 op het gebied van hardcore, weet dat de Franse band Primal Age opviel. Dat was omdat zij de hardcore en metal samen lieten komen. Inmiddels heeft Primal Age met Masked Enemy de langverwachte nieuwe plaat uit. Dat album is verschenen via het Nederlandse WTF Records.

Primal Age

Opgericht in 1993 weet Primal Age middels muziek te strijden voor hun idealen. Hun boodschappen worden verkondigd op een basis waar hardcore en metal samen gaan en waar de energie immer hoog in het vaandel wordt gedragen. Qua studiowerk is de band dan weer wel rustig. The Gearwheels Of Time stamt alweer uit 2010. Die plaat verscheen nog via het inmiddels opgeheven Deadlight Entertainment.

Masked Enemy

Dit nieuwe, langverwachte album van Primal Age telt elf tracks. Daarvan is opener ‘Wise Old Man’ de langste track. Dat nummer duurt bijna vier en een halve minuut. De intro van de plaat zit hier ook in verwerkt. Die track onderstreept direct dat de metal nog steeds sterk van invloed is op hun energie hardcore. Overigens is dit ook gelijk een voorbeeld dat Pirmal Age de boodschap nog steeds centraal heeft staan. De wijze woorden van een oude Indiase man worden mooi gedeeld.

De titeltrack, ‘Masked Enemy’, laat daarbij ook horen dat de melodieuze kant van de metal perfect past bij hun sound. Doordat men hier ook meerstemmig te werk gaat, scream en grunt, ontstaat er ook een mooi spel op dat gebied. Primal Age weet hierdoor de luisteraar ook te verrassen, wat ook met de gitaarsolo in ‘Who Dares Wins’ geldt.

‘The Downside Of Progress’ laat horen dat Primal Age gedurende de vierendertig minuten aan muziek de luisteraar ook nog een beetje rust gunt. Deze interlude van een ruime minuut zorgt er direct ook voor dat ‘Who Dares Wins’ er nog krachtiger in weet te knallen.

Vormgeving

Wie de digipack voor zich heeft liggen, weet dat Primal Age ook op dat gebied de complimenten verdient. De effecten in de lay-out, waar het licht mooie invloed op heeft, komen in combinatie met een handtekening die ook elders gevonden kan worden. Het design is namelijk gemaakt door hetzelfde team als dat van Hellfest. Franse trots pur sang.

Primal Age heeft met Masked Enemy een plaat gemaakt die bruist van de energie en ook nog eens wijze woorden deelt. Tel daarbij dat de release tot in de puntjes verzorgd is en men mag begrijpen dat deze Franse band de muziekliefhebber blij maakt met deze langverwachte release.

Primal Age - Masked Enemy

Tracklist Masked Enemy

01. Intro & Wise Old Man 4:24
02. The Devil Is Hidden In Shadow 3:12
03. Adolescent Humanity 2:22
04. The Two Heads Monster 03:16
05. Masked Enemy 03:14
06. I Warn You 03:14
07. The Downside Of Progress 01:09
08. Who Dares Wins 03:58
09. Passion vs. Fashion 03:16
10. Blinded By Cruelty 03:48
11. Awakening Of Consciousness 02:00

Primal Age online

Facebook

WTF RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén