White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ralph de Jongh – Solo Germany

Leestijd: 2 minuten

Het Theater Gallery Sonja Wachter Neuenburg en Central Theater Brake liggen een kleine vijftig kilometer van elkaar vandaan. Buiten het feit dat ze gelegen zijn in het noorden van Duitsland, ten noordwesten van Bremen, hebben ze nog iets gemeen. De twee podia zijn verenigd op de live plaat Solo Germany van Ralph de Jongh. Die plaat verscheen afgelopen jaar via zijn eigen Ralph de Jongh Recordings.

Moon Anderson

Wie de afgelopen jaren het werk van Ralph de Jongh een beetje gevolgd heeft, weet dat Moon Anderson geen onbekende naam in zijn entourage is. Muzikaal gezien is zij onder andere regelmatig te bekennen als achtergrondzangeres. Ditmaal was haar rol anders. Zij heeft in beide podia de show vastgelegd.

Solo Germany

De tracks die Moon Anderson van Ralph de Jongh heeft vastgelegd, zijn vervolgens onder handen genomen door Juan Kiers. Voor de volgers zal ook die naam niet onbekend in de oren klinken. Hij heeft gezorgd dat er een goede mix en master overheen zijn gegaan. Het resultaat is vijftien nummers die samen een volle cd qua speelduur opleveren.

Zoals de naam van de plaat al doet vermoeden, is Ralph de Jongh hier solo aan het werk. Dat is ook de kracht van zijn muzikale gave: hij weet met en zonder band te schitteren. Zijn gitaar geldt als belangrijke kompaan. Dat die zich dienend opstelt aan de stem, blijkt onder andere in ‘Another Light Bulb To Replace’.

Dat het niet alleen Ralph en zijn gitaar is als het om solo gaat, is onder andere te horen in ‘Blues For Loving You’. Dan doet de mondharmonica van dienst. De sfeer van de blues glijdt op deze manier zo van de Duitse theaters de huiskamer in. Dit onderstreept hoe veelzijdig Ralph de Jongh live in zijn eentje is.

Er zijn artiesten die vooral stralen als er een band omheen staat en er zijn artiesten die stralen als ze alleen op het podium staan. De liefhebbers weten dat Ralph de Jongh tot beide behoort, maar Solo Germany laat horen dat hij ook over de grens in zijn uppie weet te imponeren.

Ralph de Jongh - Solo Germany

RALPH DE JONGH ONLINE

Website
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén