White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rebel’s End – Sing To The Devil

Vertraging door de hele pandemie. Dat kan een eerste zin zijn van ontelbaar verschillende artikelen. Toch is het ook hier van toepassing, gezien de plaat al aan het begin van 2020 werd opgenomen. Die plaat is Sing To The Devil van het Belgische Rebel’s End, welke onlangs is verschenen via Pure Steel Records.

Rebel’s End

De Antwerpse traditie van goede rockende bands voort te brengen, wordt ook door Rebel’s End in eren gehouden. Het viertal kwam samen in 2016 en zag een jaar later hun eerste langspeler verschijnen. Dat smaakte naar meer, maar dat meer heeft dus wel even geduld moeten hebben.

Sing To The Devil

In twaalf tracks tracht Rebel’s End de luisteraar ervan te overtuigen waarom zij worden gezien als een van de toekomstige grote exponenten van Antwerpse scène. Overigens zijn opener ‘DLXVI’ en afsluiter ‘Chernyy Voron’ geen echte songs, maar een mooie manier om Sing To The Devil te openen en te eindigen.

Wat overblijft om echt op te rocken zijn dus tien tracks. Het is duidelijk dat dit kwartet gezocht moet worden in de hoek waar de hardrock hoog in het vaandel gedragen wordt. ‘Evil Eye’ laat dat direct horen. De hardrock bevat wel een bepaalde zwaarte die de metalhead ook zal aanspreken, evenals de bravoure in de zang.

Negen van de tien echte nummers hebben een speelduur van tussen de drie en vier minuten Alleen ‘Inferno’ overschrijdt die grens. Die track laat goed horen dat Rebel’s End in hun muziek de combinatie tussen keihard rocken en melodieus het oor van de luisteraar verleiden goed in de vingers heeft, waar ergens ook nog de opzwepende energie van John Coffey te bespeuren lijkt.

Eigenlijk is het  vrij duidelijk: Sing To The Devil is een puik tweede hoofdstuk van Rebel’s End dat de hardrock viert op een manier waarop alleen echte rockers deze kunnen vieren. Deze Antwerpse band moet door iedereen die de hardrock hoog heeft zitten in de gaten gehouden worden.

Rebel's End - Sing To The Devil

Tracklist Sing To The Devil

1 – DLXVI
2 – Evil Eye
3 – Black Crow
4 – Rawhead
5 – Death And Destruction
6 – Wayward
7 – Outlaw
8 – Blood From A Stone
9 – From The Ashes
10 – Inferno
11 – End Of Me
12 – Chernyy Voron

Rebel’s End online

Facebook
Instagram

Pure Steel Records online

Website
Webshop
Facebook

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén