White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Revocation – Netherheaven

‘Re-Crucified’. En dan blijft het stil. Beseft wordt dat een van de stemmen niet meer onder ons is, een grootheid in dit genre. De afsluiter van Netherheaven, de nieuwe plaat van Revocation, is een meer dan waardig moment om de dit jaar overleden Trevor Strnad, van The Black Dahlia Murder, te eren. Samen met George Corpsegrinder is hij te gast in dat nummer. Puur genot voor de liefhebber van death metal, een gemis dat daarna de beseft wordt.

Revocation

Lang werd Revocation gekend als een bruut, technisch kwartet uit Boston. Een aantal zaken klopt nog, maar feit is wel dat de band nu gereduceerd is tot een drietal. Dan Garguilo maakt geen deel meer uit van de groep, dus Dave Davidson neemt nu alle gitaarpartijen voor zijn rekening. Na Great Is Our Sin en The Outer Ones wordt Netherheaven de derde plaat met drummer Ash Pearson in de gelederen.

Netherheaven

De nieuwe plaat, die vier jaar na The Outer Ones verschijnt, telt negen tracks. Buiten die al eerder genoemde laatste track wordt alles door Revocation zelf gedaan. Dat Jens Bogren de plaat van de definitieve sound heeft voorzien, zal iedereen goed doen. Die man weet hoe de technische, extreme metal goed door de speakers geleid moet worden.

Eigenlijk staat Revocation al voor aanvang van Netherheaven met 3-0 voor, maar eerlijk is eerlijk, het gaat wel op hun muziek. Om er geen doekjes om te winden: die is verdomde goed. ‘Diabolical Majesty’, wat de opener is, ‘Strange And Eternal’ en ‘Nihilistic Violence’ zijn slechts voorbeelden van Revocation op haar best.

De grote variatie in technische riffs, een bak aan bruutheid én melodie en ferm hakkende, uitdagende drums zorgen ervoor dat de sound groots als vanouds is. De vocalen van Davidson doen de rest. Typisch zo’n plaat waarbij stilzitten geen optie is. De liefhebbers van de technische kant van de death metal zullen die plaat aan het eind van het jaar hoog op de afrekening hebben staan.

Revocation - Netherheaven

Tracklist Netherheaven

  1. Diabolical Majesty – 4:56
  2.  Lessons In Occult Theft – 5:39
  3.  Nihilistic Violence – 5:04
  4.  Strange and Eternal – 5:52
  5.  Galleries of Morbid Artistry – 5:25
  6.  The 9th Chasm – 3:37
  7.  Godforsaken – 4:45
  8.  The Intervening Abyss Of Untold Aeons – 5:43
  9.  Re-Crucified (feat. Trevor Strnad & George “Corpsegrinder” Fisher) – 3:44

Revocation online

Website
Facebook
Twitter
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén