White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Rose Tattoo – Outlaws

Leestijd: 2 minuten

Het was 1978. Het twee jaar daarvoor opgerichte Rose Tattoo kwam met de langspeler Rose Tattoo. Die schijf is ook verschenen onder de noemer Rock ’n Roll Outlaws. Op die schijf prijkten onder andere ‘Rock ’n Roll Outlaw’ en ‘Nice Boys’. Dat laatste nummer is onder andere door Guns ’n Roses nog eens in het zonnetje gezet. Omdat Rose Tattoo nog steeds actief is, hebben Angry Anderson en zijn mannen de schijf opnieuw opgenomen. Via Cleopatra Records komt hij nu uit als Outlaws.

In tegenstelling tot het origineel heeft Outlaws dertien nummers op de tracklist staan. Dat komt omdat Rose Tattoo ook drie nummers die alleen in de demo-fase destijds zijn opgenomen en de plaat nooit hebben gehaald, opnieuw heeft opgenomen. Dat geldt voor ‘Rosetta’, ‘Snow Queen’ en ‘Sweet Love (Rock ’n Roll)’. Ook in die tracks is de vroege hardrock van deze Australiërs goed te horen. Het catchy gehalte in de laatst genoemde van die serie doet denken aan een combinatie van Status Quo en AC/DC.

De kwaliteit van de nieuwe opnames is goed. Het is vooral leuk om te merken dat Angry Anderson na al die jaren, en hij is al in de zeventig, nog steeds zijn kenmerkende stem heeft behouden. Rose Tattoo rockt mede daarom ook zoals men al zolang doet. ‘TV’, wat de kortste track op deze release is, onderstreept dat goed. In tweeënhalve minuut rockt Rose Tattoo hier op een wijze die manier band in zijn hele carrière nooit behaald.

Rose Tattoo heeft voor de fans met Outlaws een mooie release in petto waarbij de oude tracks opnieuw in de studio verwerkt zijn. Voor mensen die Rose Tattoo nog niet kenden – ga u eerst diep schamen – is het een mooie reden om te checken waar het nu in de roerige jaren ’70 nu echt mee begon voor deze Australiërs.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén