White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Saint Asonia – Flawed Design

Leestijd: 2 minuten

De Noord-Amerikaanse band Saint Asonia is opgericht in 2015 toen Adam Gontier Three Days Grace verliet. Samen met Mike Mushok, die zijn sporen bij Staind heeft verdiend, werd de band opgebouwd. Inmiddels is de groep toe aan zijn tweede langspeler. Via Spinefarm Records komt Saint Asonia met Flawed Design.

Opener ‘Blind’ laat direct goed horen waar men bij Saint Asonia mee te maken krijgt: de rock van het gezelschap is toegankelijk, heeft invloeden van zowel Soundgarden, Foo Fighters als Linkin Park en durft ook stevigere riffs toe te passen. Het belangrijkste om te weten is dat Saint Asonia rock maakt die hitlijst gevoelig is. ‘Sirens’ zou niet misstaan in de befaamde lijsten. Dat hier ook vrouwelijke vocalen een ondersteunende dienst verlenen, maken het allemaal nog wat zoeter. Meezingen geblazen voor het hoogstwaarschijnlijk jonge publiek. Voor de oplettende luisteraar, die vrouwelijke vocalen zijn afkomstig van niemand minder dan Sharon den Adel van Within Temptation.

Sharon den Adel is niet de enige gast op Flawed Design. In de single ‘The Hunted’ zingt Godsmacks Sully Erna mee, terwijl in Beast ook ruimte is voor inbreng van Keith Wallen van Breaking Benjamin en in ‘Ghost’ is Dustin Bates van Starset te horen. Dat zorgt ervoor dat er met hoge regelmaat verrassende stemmen verwelkomd kunnen worden.

Toch is het Saint Asonia zelf dat de spotlight naar zich toe moet trekken. Natuurlijk zijn die gastmuzikanten leuk en zal het ongetwijfeld een mooie tijd in de studio hebben opgeleverd, maar de rock van Saint Asonia  Het eerder al genoemde ‘The Hunted’ is ook een lekkere rocktrack, kijkend naar de basis van het nummer, zonder de bijdrage van überhaupt welke zanger dan ook.

De elf nieuwe nummers van Saint Asonia laten horen dat deze rockband gemaakt is voor het grote publiek. De tracks op Flawed Design zijn stuk voor stuk hitgevoelig door hun toegankelijke karakter. Dit zou zomaar een mooi commercieel succes kunnen worden voor deze Noord-Amerikanen.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén