White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sam & Julia – So Far, So Good EP

Leestijd: 2 minuten

Als je iets voor het eerst doet, moet je dat goed doet. Dat geldt in het geval van deze release voor twee betrokken partijen. Sam & Julia doken met Tim Knol achter de knoppen zijn studio in om hun eerste release tot iets moois te laten worden. Daarentegen dacht Tim Knol dat Sam & Julia met hun EP So Far, So Good de ideale eerste release voor zijn eigen I Love My Label was. Twee partijen die elkaar versterken.

Dat de samenwerking goed uitpakt voor deze door folk en americana geïnspireerde band, blijkt. Opener ‘Benjamin’ is een heerlijk verhalende track waarin de samenzang direct in het oor springt. Deze stemmen zijn voor elkaar gemaakt. Zowel samen als tegen elkaar in blijven ze boeien. Zie deze twee stemmen als de ultieme danspartners die elkaar leiden, elkaar uitdagen en bovenal elkaar versterken. ‘Come Cry’ laat horen dat het geheel vooral op zichzelf staat. Natuurlijk zitten er veel bekende elementen in, maar het is vooral Sam & Julia. Een vleugje Bob Dylan en zelfs een hint Dire Straits, alles wordt gebruikt om tot een mooi geheel te komen.

Een leuk detail van So Far, So Good: alle tracks hebben een speelduur van tussen de drie en vier minuten. De kortste van de EP is ‘Save This Sorry Fool’, waarin de rust leidend is, maar een Radiohead-achtige solo de sferen ineens anders belicht, om daarna toch ook weer plaats te maken voor de originele rust. ‘Mayhem’ laat horen dat Sam & Julia ook opzwepend kunnen zijn. Bij al deze punten over de muziek van Sam & Julia, mag ook genoteerd wordend at Tim Knol als producer zijn werk meer dan voortreffelijk heeft gedaan. Eerlijk is eerlijk, die man heeft er natuurlijk wel kijk op én het talent om dat inzicht ook om te buigen naar kwaliteit in de praktijk.

Sam & Julia mogen dan gelden als een nieuwe naam, maar wie de debuut-EP So Far, So Good hoort, zal meteen begrijpen waarom Tim Knol juist deze release heeft aangegrepen om zijn eigen label mee te introduceren.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén