White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Space Chaser – Give Us Life

Berlijn staat niet bekend als het centrum van de ruimtevaart en zal met de activiteiten van Elon Musk, Richard Branson en Jeff Bezos dat ook niet spoedig worden. Toch is er wel een mooie link met al het buitenaardse. Die link kan gevonden worden in de band Space Chaser, welke via Metal Blade Records met Give Us Life komt.

Space Chaser

Het is tien jaar geleden dat dit Duitse vijftal zijn oorsprong vond. Na een ep was het in 2014 tijd voor de eerste langspeler. Die werd in 2016 gevolgd door Dead Sun Rising, welke ook ‘Skate Metal Punks’ bevat. Dat aanstekelijke nummer verscheen ook nog op een gelijknamige ep.

Die releases waren nog de wereld op gekomen middels een kleiner label. Inmiddels zijn de tijden voor Space Chaser duidelijk veranderd. Na hun heerlijke split met het Nederlandse Distillator (tegenwoordig Cryptosis) heeft Space Chaser een platencontract getekend bij Metal Blade. Give Us Life is hun eerste wapenfeit via deze platenmaatschappij.

Give Us Life

Deze nieuwe langspeler van dit vijftal telt tien tracks. Space Chaser zorgt met die twee handen vol aan nummers op Give Us Life voor een kleine veertig minuten aan muziek. ‘A.O.A.’ is de kortste van het stel. Dat nummer haalt de grens van de drie minuten nog niet. Afsluiter ‘Dark Descent’ is met iets meer dan zes minuten de langste van het tiental tracks.

Wat nog niet is gezegd, is dat Space Chaser staat voor thrash metal. Dat steekt de band nergens onder stoelen of banken. De eerste tonen in ‘Remnants Of Technology’, de opener van Give Us Life, zetten gelijk de toon. Daarbij geldt ook dat Siegfried Rudzynski met zijn snerpende vocalen de band ergens tussen Destruction en Testament laat hangen.

De muzikale basis zorgt voor een brok aan energie. Het mooie van Space Chaser is dat de tracks soms tamelijk kort van aard zijn, maar dat de gitaarsolo in het pompende geheel niet vergeten wordt. ‘Signals’ en ‘The Immortals’ laten dat goed horen. Afsluiter ‘Dark Descent’, welke ondanks de lengte zeker geen ballade is, is daar ook een bewijs voor. Space Chaser laat daar blijken dat zij ook over een langere tijdsduur kunnen boeien.

Space Chaser heeft met Give Us Life niet een plaat gemaakt die staat voor vernieuwing. Dit is een schijf die gewoon op standje buren pesten gedraaid moet worden. Puur headbangen, het bier bij opentrekken en meebrullen.

Space Chaser - Give Us Life

Tracklist Give Us Life

  1. Remnants of Technology 3:51
  2. Juggernaut 3:53
  3. Cryoshock 4:32
  4. A.O.A 2:49
  5. The Immortals 3:44
  6. Signals 3:22
  7. Burn Them All 4:01
  8. Give Us Life 4:15
  9. Antidote to Order 3:10
  10. Dark Descent 6:02

Space Chaser online

Facebook
Bandcamp

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén