White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Spectral – Neural Correlates Of Hate

Leestijd: 2 minuten

In het oosten van Europa is een levendige metalscène aanwezig. Die bands mogen niet altijd direct bekend zijn in het westen van het continent, maar dat maakt ze niet minder interessant. Spectral is een Roemeense band die zich in de hoek van de progressieve death metal begeeft. Eind vorig jaar kwam die band via Loud Rage met Neural Correlates Of Hate.

Neural Correlates Of Hate is de eerste langspeler van deze band. Gezien de band dit gehele millennium actief is, is dat wel opvallend. Deze plaat onderstreept misschien wel waarom. Nu de band heeft gewacht met het op plaat zetten van de muziek, kon men wel zorgen dat alles tot in de nopjes toe verzorgd zou zijn. Dat blijkt ook. De sound is verdomde goed. In ‘Ashes To Dust’, welke met zijn bijna negen minuten de langste track op deze schijf is, laat de band dat goed horen. De gierende gitaarpartijen, die soms aan Obscura doen denken, spelen mooi samen met de uiterst hoogstaande baslijnen. Die laatste vormen de meest pure vorm aan genot van het bas-liefhebbend oor.

In het totaal staan er op deze debuutplaat van Spectral negen nummers. De meeste zijn van een normale lengte. Naast het eerder al aangehaalde ‘Ashes To Dust’ duurt ook ‘Hallucinatory Authorization’ meer dan acht minuten. Dat zijn de momenten dat alle technieken uit de kast worden gehaald om de luisteraar te overdonderen. Als de tracks korte van aard zijn, dan pakt Spectral het ook heftiger aan. Tel daarbij op dat Spectral ook de technische kant van Textures in hun muziek verweeft en het succes van deze schijf is verklaarbaar.

Het heeft dan heel lang geduurd voordat de Roemenen van Spectral met hun debuutalbum zijn gekomen, maar dan heb je ook wat. Neural Correlates Of Hate is een sublieme progressieve death metal plaat waarbij techniek en wapperende lange haren goed samengaan.  

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén