White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Speedwhore – Visions Of A Parallel World

Leestijd: 2 minuten

De Duitse band Speedwhore leek van het podium te zijn verdwenen, maar de laatste jaren maakten duidelijk dat deze obscure band echt weer tot leven was gewekt. Dat deed de vermoedens rijzen voor een nieuwe langspeler, welke nu daar is. Via Dying Victims Productions komt Speedwhore met Visions Of A Parallel World.

Speedwhore

Het verhaal begon ooit eigenlijk als een door alcohol gedreven grap, maar mondde uit in een band welke in de underground scène aan faam won. De eerste, en voor deze plaat enige, langspeler kwam in 2015 uit. Toen zag The Future Is Now het licht. Inmiddels komt de band niet meer uit het zuiden van Duitsland, maar vanuit de hoofdstad, Berlijn.

Visions Of A Parallel World

De nieuwe langspeler van Speedwhore telt negen tracks en die onderstrepen dat het obscure karakter hier leidend is. Misschien wordt het daarom voor sommige luisteraars lijdend, want de kwaliteit is ook van vervlogen dagen. Daar moet men van houden, want anders is er door de geluidskwaliteit geen doorkomen aan.

Muzikaal laat Speedwhore ergens op de kruising van de thrash, heavy en black metal te balanceren. Daarom doet het ook soms denken aan de begindagen van Venom. ‘Golgotha’ is daar een goed voorbeeld van. De hoge uithalen in combinatie met de krijs zorgt ook voor een bijzondere afwisseling in de sound.

Het is dat de geluidskwaliteit lekker van underground kwaliteit is, om het zo maar te zeggen, want anders zou Speedwhore met Visions Of A Parallel World een nog groter publiek kunnen trekken. Old school days are here again.

Speedwhore - Visions Of A Parallel World

Tracklist Visions Of A Parallel World

  1. Matriarch 03:42
  2. Lion’s Gate 03:05
  3. Clutch of the Sea 05:21
  4. Hologram 04:00
  5. Golgotha 03:56
  6. Heir to the Ruby Throne 05:00
  7. Decrypted Prophecies 02:10
  8. The Last Bulwark of Man 03:08
  9. Visions of a Parallel World 07:42

Speedwhore online

Bandcamp
Facebook

Dying Victims Productions online

Website
Bandcamp
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén