White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Static Abyss – Aborted From Reality

Leestijd: 2 minuten

Greg Wilkinson en Chris Reifert. De liefhebbers van death metal zullen die namen maar al te goed kennen. Beide zijn ze actief in Autopsy, terwijl ze ook in menig andere band te vinden zijn of te vinden zijn geweest. Samen vormen ze Static Abyss, waarmee ze via Peaceville Records met Aborted From Reality komen.

Static Abyss

Zoals gezegd zit het duo van Autopsy achter deze band en daarmee is ook de gehele line-up direct benoemd. Wilkinson neemt de baslijnen en gitaarpartijen voor zijn rekening, waar Reifert de drums bestiert en zijn stort inzet. Sinds 2021 acteren zij onder deze naam en in 2022 kwam met Labyrinth Of Veins hun debuutplaat uit.

Aborted From Reality

In elf tracks laat Static Abyss op Aborted From Reality horen de afgelopen periode niet stil te hebben gezeten. Waar gedacht wordt aan pure death metal bij deze gasten, is Static Abyss veel meer. ‘Aborted From Reality’ en ‘Wormskinned’ zullen de liefhebber van pure death metal goed doen, maar in ‘Cathedral Of Vomit’ blijkt dat Static Abyss voor veel meer staat. De doom, met de invloed van de death duidelijk hoorbaar, neemt daar het stokje over. Dit is ineens übertraag met de haren zwiepen om helemaal op te gaan in de weggezette sferen.

Twee tracks op Aborted From Reality zijn als überkort te bestempelen. ‘Poisoned Limbs’ duurt iets meer dan een minuut, is een echte track en niet eens de hardste van de schijf. De invloeden van de crust en grind zijn wel voelbaar. De overgang naar de doom in ‘Horizon Of Cremains’ hakt er dan wel in. Erin hakken doet die andere korte track ook. ‘Dehumanized’, welke minder dan een minuut duurt, zal de liefhebbers van grindcore zeker in beweging krijgen.

Aborted From Reality is een langspeler van Static Abyss waarop het duo laat horen niet te vangen te zijn voor één genre. Death, doom, grind en crust cirkelen om elkaar heen om elkaar naar nog grotere hoogtes te stuwen.

Static Abyss - Aborted From Reality

Tracklist Aborted From Reality

1- Aborted From Reality
2- Wormskinned
3- Cathedral of Vomit
4- Cerebral Ghost
5- Mind Tentacles
6- Poisoned Limbs
7- Horizon of Cremains
8- Crosses and Coffins
9- Unrepentant Mutant Serpent
10- Dehumanized
11- The Static Abyss

Static Abyss online

Facebook
Instagram

PEACEVILLE RECORDS ONLINE

Website
Webstore
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén