White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Stef Kamil Carlens – Making Sense Of ∞

De Belgische muziekwereld heeft een aantal helden die niet louter bekend zijn van één band. Natuurlijk heeft Stef Kamil Carlens zijn sporen verdiend met Zita Swoon, maar hij heeft ook bij dEUS nog op de loonlijst gestaan, laat zich gelden als kunstenaar buiten de muziek om en timmert hij solo aan de weg. Ondanks zijn lange activiteit in de muziek heeft Carlens pas nu zijn tweede solo-langspeler klaar. Making Sense Of ∞, wat uitgesproken moet worden als Making Sens of Infinity,  komt uit via PIAS Belgium.

Wie deze man muzikaal een beetje gevolgd heeft, weet dat hij muziek inricht als kunst. Het rijkelijk bedeelde palet aan instrumenten worden allen in dienst van het liedje ingezet. ‘Painted Glass’, waar ook vrouwelijke backing vocals hun rol goed weten te vertolken, is daar een goed voorbeeld van. Het liedje staat als een huis, bevat vele elementen der muziek, maar klinkt niet als een kunstwerk dat louter om één instrument gebouwd is. Integendeel. De sound vormt een breed, sfeervol fundament voor de poëtische teksten van Stef Kamil Carlens.

Een van de meest in het oor springende tracks op Making Sense Of ∞ is ‘The Government Is No Name’. Haast vertellend als de blues met een stemgeluid welke ook nog aan Jimi Hendrix doet denken, wordt het nummer uiterst secuur opgebouwd. Men wordt er als het ware ingezogen. Steeds meer valt te ontdekken, steeds meer elementen komen participeren in dit vertellende feest der muziek. Stef Kamil Carlens onderstreept hier met zijn muzikanten dat muziek kunst is en dat die kunst tegelijkertijd ook behapbaar is voor mensen die de kunst eigenlijk niet machtig zijn en het niet verstaan. Kortom, de liedjes zijn zo sterk ingericht dat deze kunstwerkjes gewoon liedjes blijven.

De ervaring die Stef Kamil Carlens in combinatie met het lang schaven aan de plaat heeft zich overduidelijk uitbetaald. Making Sense Of ∞ is een schijf geworden die tot in de oneindigheid genoten kan worden.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén