White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Steve Von Till – Harvestman 23 Untitled Poems

Afgelopen jaar verscheen het boek Harvestman: 23 Untitled Poems And Collected Lyrics. In dat boek staat het werk van Steve Von Till centraal. Nu komt hij onder de noemer van Harvestman met een aansluitende plaat. Via Neurot Recordings komt Steve Von Till met Harvestman 23 Untitled Poems.

Steve Von Till

Hij is natuurlijk één van de gezichten van het post-metal instituut Neurosis. Toch is deze man, die ook nog als basisschooldocent actief is, meer dan die band alleen. Solo gaat hij op een hele andere manier aan het werk. Dat blijkt onder andere in A Deep Voiceless Wilderness, welke op dezelfde dag als deze release verschijnt.

Harvestman 23 Untitled Poems

Deze release, welke uit zal komen op cd, lp en digitaal, kent vier tracks. Waar Steve Von Till het op A Deep Voiceless Wilderness compleet zonder stem doet, laat hij hier in vier tracks alleen de stem leiden. Sterker nog, er is geen ruimte voor instrumenten, want het zijn de gedichten die opgelezen worden.

‘I-V’, ‘V-XII’, ‘XIII-XVIII’ en ‘XIX-XXIII’ laten Steve Von Till horen die met zijn donkere stem de woorden door de speakers leidt. Donkerte is ook een thema dat terugkomt, wat perfect bij het geluid hoort. Hier en daar een klein effect op het stemgeluid en in ‘XIX-XXIII’, wat de langste track is op deze release, is er nog ruimte voor een klein stukje ambient. Dat geeft nog meer mysterie mee aan het geheel.

De man die voor altijd geassocieerd zal worden met Neurosis laat met Harvestman 23 Untitled Poems horen dat Steve Von Till ook met alleen een stem en woorden de luisteraar kan binden. Gedichten die worden voorgelezen komen met een intensere lading binnen bij degene die het oor er open voor heeft.

Steve Von Till - Harvestman 23 Untitled Poems

STEVE VON TILL ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook

NEUROT RECORDINGS

Website
Webshop
Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén