White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Superhero Status – 20/20 EP

Wie twintig uit twintig haalt, heeft de maximale score behaald. Echter, het kan ook een zinspeling zijn op het kalenderjaar waarin men zich nu begeeft. Waar die vragen er mogen zijn, is het wel een feit dat Superhero Status eerder dit jaar een EP uit heeft gebracht met de naam 20/20. Die release is verschenen via WTF Records.

Superhero Status

Deze Nederlandse band draait inmiddels al een aantal jaar mee in de wereld van de hardcore. Superhero Status laat zich daarbij leiden door de positieve vibe van het genre. De energie moet flink rondgaan. Dat is iets dat wel duidelijk wordt als men deze band online bekijkt.

20/20

Deze release is ook een extended play, net als Leave The Herd. Dat is de voorganger van deze uitgave. Vier nummers gebruikt Superhero Status om de vlammen. Daarbij geldt ook dat de fysieke release beperkt is tot driehonderd exemplaren. Die worden dan ook nog eens hand genummerd.

De vier tracks op 20/20 geven duidelijk weer dat Superhero Status goed heeft geluisterd naar diverse bands in de hardcore en de aanverwante stijlen. Men zou namelijk ook nog kunnen stellen dat deze heren een vleugje invloed uit de meer reguliere punk halen. ‘I Never Left’ knipoogt naar Pennywise en ook in ‘Miles And Changes’ zou dit bespeurd kunnen worden. Dat geeft een vrolijke, energie schwung aan de sound van deze band.

Ongetwijfeld is de meest opvallende track op 20/20 het enige nummer dat niet van eigen hand is. Superhero Status durft ook buiten hun genre te snuffelen. In dat kader is ‘Wasted Years’ ook onder handen genomen. De versie van Superhero Status eert hoe Iron Maiden het bedoelde, maar is vooral ook lekker Superhero Status zelf. Een mooie balans tussen de heavy metal van het origineel en de energieke, bruisende hardcore.

Misschien is ‘Wasted Years’ in een bepaald opzicht ook wel exemplarisch voor dit jaar, gezien de teksten. 20/20 laat horen dat het voor Superhero Status toch ook zonder talrijke liveshows een geslaagd jaar is, want deze tracks vlammen.

Superhere Status 20/20 EP

Tracklist 20/20

  1. True To Our Believes
  2. Wasted Years
  3. Miles And Changes
  4. Never Left

Superhero Status online

Facebook

WTF RECORDS ONLINE

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén