White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Superhorror – Italians Die Better

Leestijd: 2 minuten

Italians Die Better. Dat dacht het coronavirus ook, mocht dat virus kunnen denken. Echter, Italians Die Better gaat niet over het virus dat de wereld nu in haar greep houdt, maar over de nieuwe plaat van horror punk band Superhorror. Die schijf verschijnt via Krach Records en is de opvolger van het uit 2017 komende ‘Hit Mania Death’.

Het bijzondere aan deze release is onder andere het label. Krach Records is opgericht door producer Fabio Silver Perissinotto. Italians Die Better is een release die digitaal gaat verschijnen en op vinyl. Die laatste drager bevat ook nog een versie op ‘clear vinyl’. Daar zijn er maar 100 van beschikbaar. Het standaard zwart is ook voorhanden. En ja, er wordt geen cd-versie van Italians Die Better uitgebracht via deze platenmaatschappij.

Deze nieuwe plaat van Superhorror schotelt de luisteraar elf nummers voor. Echter, moet de band nog wel een review krijgen? In ‘Average Horror Band’ lijkt de band zijn eigen oordeel over de groep te vellen. Dit wilt echter niet alles zeggen. Het is natuurlijk ook een show die Superhorror opvoert. Dat geldt ook voor de plaat. ‘Italians Die Better’, waarmee de band de plaat opent, laat horen dat deze Italianen goed in het straatje van Misfits passen. Ook Murderdolls zou gezien kunnen worden als referentiemateriaal, maar Superhorror klinkt rauwer, wat een voordeel is voor de Italianen.

Superhorror heeft wel gevoel voor muziek. Dat wilt zeggen dat de band niet elk nummer hetzelfde aanpakt. Veel punkbands zorgen voor een aanpak waarbij elke track op een haast eenzelfde manier gepresenteerd wordt. Dat is bij Superhorror niet. ‘Goat’ valt op door het ietwat lagere tempo, wat zeer zeker nog meer geldt voor ‘Die As You Are’. Dat nummer lijkt een bijna Foo Fighters-achtige powerballad waarin ook nog een sterk advies voor de mensheid verkondigd wordt: ‘Die As You Are’.

De horror punk is een genre waarbij het over de top element juist de kracht is. Daarom is het voor iedereen die dit genre aanhangt, genieten met Superhorror. Italians Die Better is een plaat die bruist van de krachtige muziek en alles perfect binnen het thema houden. Misschien nu wel meer dan vooraf gedacht.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén