White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Sven Gali – 3

Leestijd: 2 minuten

Elektronische mail werd aangehaald in een televisieprogramma als iets van de toekomst, Oostenrijk, Finland en Zweden traden toe tot de Europese Unie en Vangelis stond met ‘Conquest Of Paradise’ wekenlang aan de top van de hitlijsten. Dat was het jaar 1995. 1995 was ook het jaar dat de Canadese band Sven Gali met zijn tweede langspeler kwam. Die plaat heette Inwire.

Inmiddels is men vijfentwintig jaar verder. De Europese Unie is veel verder uitgebreid en zelfs ook landen kwijt en e-mail overspoelt de mensheid. Er kan dus veel veranderen in een kwart eeuw. Dat geldt ook voor Sven Gali. De hardrockers gaven er 1996 de brui aan, maar zijn sinds een paar jaar weer actief. Daarom verschijnt nu de langverwachte opvolger van Inwire. Die schijf heet 3 en verschijnt via RFL Records.

Kill The Lies

De opvolger van Inwire is geen langspeler geworden. Voor 3 zijn er vier tracks opgenomen. Die genereren samen iets meer dan een kwartier aan muziek. Opener ‘Kill The Lies’ is in 2018 al uitgebracht als single, terwijl inmiddels ook ‘Now’ en ‘You Break Me’ al online hebben bewezen dat Sven Gali de hardrock weer helemaal in de vingers heeft.

Voor wie het in de eerste helft van de jaren negentig heeft gemist: Sven Gali staat voor een krachtige combinatie van hardrock en heavy metal. Zie het als een combinatie van Mötley Crüe met een beetje Guns ‘n’ Roses, Metallica van de jaren ’90 en in de muzikale basis een vleugje Judas Priest. Geen wonder dat een track is ‘Hurt’ er bij de liefhebber van het stevigere rockwerk als zoete koek in zal gaan.

Sven Gali is terug. Dat is duidelijk. Deze Canadezen laten op 3 horen dat ze klaar zijn om de luisteraar echt op die derde langspeler te gaan trakteren. Hardrock in de volle glorie.

Tracklist 3

1. Kill The Lies (3:38)
2. You Won’t Break Me (3:40)
3. Now (4:59)
4. Hurt (3:10)

Sven Gali online

SvenGali.ca 
Facebook 
Youtube
iTunes 
Google Play 
CD Baby 
Spotify

16 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén