White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Taxiwars – Artificial Horizon

Leestijd: 2 minuten

Taxiwars. Taxiwars? Taxiwars! Juist, Tom Barman in zijn andere creatieve setting. Samen met Robin Verheyen, de saxofonist, verkent hij een landschap dat niet direct bekend is. Die samenwerking draait nu een aantal jaar en lijkt naar steeds meer te smaken. Sowieso naar een nieuwe plaat. Die komt op vrijdag 6 september uit. Via SDBAN Ultra komt Taxiwars met Artificial Horizon.

Men weet natuurlijk dat Tom Barman bekend is geworden door als de Belgische god van de rock te acteren op een niveau waar menig band nog steeds niet van snapt hoe men daar komt. Het genie  weet dus hoe om te gaan met rock, maar laat in Taxiwars horen ook met jazz uit de voeten te kunnen. Sterker nog, het duo combineert jazz en rock, waarbij zelfs de beats uit de hiphop niet geschuwd worden. Opener ‘Dropshot’ klinkt dan ook alsof Moby in zijn ene hand rock houdt, terwijl in zijn andere hand de jazz danst, terwijl hij met zijn voeten er nog wat beats en Franstalige samples doorheen mixt. ‘Sharp Practise’ geeft de luisteraar wat meer reden om te dansen. De subtiele baslijn doet denken dat Taxiwars in een New Yorkse buitenwijk zijn oorsprong heeft gevonden.

De kunst van het verbinden van genres blijkt ook een kunst die de aanschouwer achteloos weet vast te houden. De sfeer verandert van nummer tot nummer, maar men blijft met open mond kijken en luisteren naar wat zich hier afspeelt. Grenzen worden verlegd, inderdaad, alsof er een kunstmatige horizon aan het landschap wordt toegevoegd waarop zaken zichtbaar zijn die niet eerder op deze manier zijn waargenomen. ‘The Glare’ is daar een goed voorbeeld van. Alles lijkt herkenbaar, maar het is tegelijkertijd ook zo verrassend anders, verrassend lekker.

Dat Tom Barman een godheid is in de muziek, was al duidelijk met dEUS. Zijn succesvolle samenwerking met Robin Verheyen in Taxiwars zorgt er alleen maar voor dat zijn voetstuk blijft groeien. Taxiwars levert met Artificial Horizon een zeer sublieme langspeler af die speelt met de zintuigen. Grenzeloos genieten.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén