White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The 69 Eyes – Death of Darkness

Leestijd: 2 minuten

De Finse rockers van The 69 Eyes draaien inmiddels alweer ruim meer dan dertig jaar mee. Hun muziek is daarbij immer eigenzinnig, de donkerte omarmend. Maar, komt daar verandering in? De nieuwe plaat van The 69 Eyes heet namelijk Death Of Darkness, een plaat die uitkomt via Atomic Fire Records.

The 69 Eyes

Deze band is al opgericht aan het eind van de jaren ’80, maar zag in 1992 de debuutplaat verschijnen. Waar eerst een band als Mötley Crüe van invloed leek, neigt de band de laatste jaren veel meer naar de gothic rock. Sinds de oprichting heeft de band dezelfde bezetting, met Jyrki 69 aan het front.

In 2019 kwam The 69 Eyes met de langspeler West End. Die plaat liet in zo’n vijftig minuten horen dat deze Finnen nog steeds de koningen van de gothic rock waren en dat zij zich geen zorgen hoefden te maken over hun toekomst. Toch heeft het voordat Death Of Darkness daar was vier jaar geduurd, iets wat aan de lange kant is voor dit vijftal.

Death Of Darkness

Nu is er dan die nieuwe plaat. Zou The 69 Eyes echt een eind maken aan de donkerte? Wat dat betreft is er al genoeg donkerte op deze wereld. Echter, de tien tracks op Death Of Darkness geven nergens de hoop dat die donkerte opgeheven wordt, iets wat ook niet bij The 69 Eyes zou passen.

Opener ‘Death Of Darkness’, ‘Drive’ en ‘Call Me Snake’ laten horen dat deze rockers de hardrock nog steeds met een flinke dosis aan gothic donkerte presenteren. Op sommige momenten is het dan ook dat het werk van Mötley Crüe en Whitesnake gespeeld wordt door The Cult.

Duet in de donkerte

In ‘This Murder Takes Two’ komt Kat Von D meedoen. Op die manier verschaft The 69 Eyes zich een bijna Nick Cave-achtige setting om op hun manier een murderballad vorm te geven. Dat is toch wel de wijze waarop deze groep weet te imponeren, ondanks dat men hier meer ingetogen klinkt dan normaal. ‘Dying In The Night’ hangt nog ergens tussen David Bowie en Type O Negative.

Nergens in deze tien nummers blijkt dat er dus een eind aan de donkerte komt. Death Of Darkness laat horen dat The 69 Eyes hun status als koningen van de gothic rock niet van plan zijn af te geven. Een perfecte plaat geheel in de lijn van wat verwacht mag worden van Jyrki 69 en de zijne.

The 69 Eyes - Death of Darkness

TRACKLIST DEATH OF DARKNESS

1. Death of Darkness
2. Drive
3. Gotta Rock
4. This Murder Takes Two feat. Kat Von D
5. California
6. Call Me Snake
7. Dying In The Night
8. Something Real
9. Sundown
10. Outlaws

THE 69 EYES ONLINE

Website
Twitter
Facebook
Instagram

ATOMIC FIRE RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén