White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Cold Stares – Voices

Leestijd: 2 minuten

Jarenlang kende men de Amerikaanse band The Cold Stares als een duo. Op die manier maakten zij live indruk en brachten zij de nodige releases uit. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is de band met vijftig procent gegroeid. Als drietal dus komt The Cold Stares via Mascot Records met Voices.

The Cold Stares

Deze Amerikaanse groep had voor Voices al vijf langspelers uitgebracht. Het aantal extended plays gaat daar nog overheen. A Cold Wet Night was hun eerste langspeler in 2014 en het uit 2021 komende Heavy Shoes voor de huidige plaat de meest recente. Daarmee heeft de band wel een hoge frequentie van muziek uitbrengen. Sinds de eerste release heeft deze groep alleen in 2016 en 2022 niks op de markt gebracht qua langspeler of EP.

Voices

Nu is er dus Voices, de plaat die The Cold Stares presenteert als drietal. Dat is direct ook in de artwork verwerkt. Daarmee laat de band ook zien trots te zijn op de gemaakte stap. Dit trio heeft op Voices dertien tracks gezet. Geen van die tracks gaat over de grens van de vier minuten heen. Sterker nog, vier tracks halen de drie minuten niet eens.

Opener ‘Nothing But The Blues’ laat horen dat deze heren goed hebben geluisterd naar zowel de blues als de rock. Daarbij doet The Cold Stares deels denken aan bands als Rival Sons en The Black Crowes. De schwung in de gitaarpartijen, wat ook in ‘Come For Me’ duidelijk naar voren komt, is een belangrijke troef.

Gevarieerd aanbod

Waar sommige tracks vurig en opzwepend zijn, durft The Cold Staresop Voices ook regelmatig de rust de leiding te laten nemen. ‘Sorry I Was To Late’ is daar een goed voorbeeld van. Wel doet deze track ergens sterk denken aan ‘Stairway To Heaven’ van Led Zeppelin. Dat zit hem vooral in de begeleiding. ‘The Ghost’, waarmee het album afsluit, laat die rust ook goed horen. Ondanks dat hier en daar de fade-out mijns inziens wat snel is ingezet, staat het wel als een huis.

Wie van krachtige door rock beïnvloede blues, of andersom, houdt, zit met Voices van The Cold Stares goed gebakken. Deze heren weten ook als drietal duidelijk hun muziek vol overtuiging te brengen.

The Cold Stares - Voices

Tracklist Voices

 1. Nothing But The Blues 3:22
 2. Come For Me 3:30
 3. The Joy 3:46
 4. Light’s Out 2:29
 5. Got No Right 2:49
 6. Sorry I Was Late 3:48
 7. Voices 3:12
 8. Waiting For The Rain Again 3:57
 9. Sinnerman 3:28
 10. Throw That Stone 2:59
 11. It’s Heavy 3:32
 12. Thinking About Leaving Again 3:04
 13. The Ghost 2:47

The Cold Stares online

Website
Instagram
Facebook

MASCOT LABEL GROUP

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén