White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Curse of Millhaven – Thresholds

Dat het soms in Ieper rommelt, heeft niks te maken met de beroemde slag die daar is uitgevoerd of het jaarlijks terugkerende festival. De Belgische plaats is namelijk de thuishaven van The Curse Of Millhaven. Die band laat met hun brute muziek de gehele regio donderen. Onlangs kwam die groep via Dust & Bones Records met de langspeler Thresholds.

De tweede langspeler uit de carrière van The Curse Of Millhaven telt negen tracks. Samen genereren zij net geen vijfendertig minuten aan muziek. Qua lengte is dat ook prima, want de death metal van het vijftal zou anders voor een flinke whiplash kunnen zorgen. Vanaf opener ‘Threshold’ is het duidelijk dat het bij deze band headbangen geblazen is. De snelle riffs en bij vlagen moordend snelle drumpartijen zorgen ervoor dat de metalhead zijn lol op kan bij deze band.

Waar veel bands die zich richten op snelle metal het aspect van de melodie uit het oog, of eigenlijk oor, verliezen, laat The Curse Of Millhaven horen dat ze bruut en melodieus tegelijk kunnen zijn. ‘Shelter’, waarbij ook de vocalen van rauw tot aan diepe grunts worden ingezet, is daar een goed voorbeeld van. The Curse Of Millhaven schuwt het niet om de gitaar lang de spotlight te gunnen, zodat er een vette solo gespeeld kan worden. Daarbij zorgen de twee gitaristen ook tijdens de rest van de nummers voor genoeg schwung. Een kracht in deze band. Wie zou zeggen dat The Curse of Millhaven een kruising is tussen God Dethroned en Dagoba, zou zomaar geloofd kunnen worden.

The Curse Of Millhaven heeft met Threshold seen langspeler weten te maken die goed zal vallen in het genre. Ondanks dat er vele bands in die hoek acteren, weet The Curse Of Millhaven met deze negen nummers de show te stelen.

5 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 White Room Reviews

Thema door Anders Norén