White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Grand East – What A Man

Ongetwijfeld heeft de debuutplaat ervoor gezorgd dat het Nederlandse The Grand East de smaak te pakken heeft gekregen. De band is daarom met Simon Akkermans en Pablo van de Poel achter de knoppen de studio ingedoken. Half november kwam het resultaat uit: What A Man.
De tien tracks tellende schijf laat horen dat The Grand East een rockband is die houdt van rafelige randjes, wat in titeltrack ‘What A Man’ een geweldig solomoment voor de gitaar oplevert’, en rock zoals rock bedoeld is. Dat laatste is direct vanaf opener ‘Away’, waarin het einde zomaar eens een mini-ode aan Pink Floyd zou kunnen zijn, duidelijk. De band speelt vakkundig met de contrasten van de rock. Dat de vocalen daarbij een beetje de rauwheid van de blues meenemen, geeft de sound alleen maar meer kracht, zelfs als men het even rustig aan doet. ‘Sweet Boy’ grijpt dan ook in al zijn rust toch gelijk de aandacht.
Wat overigens direct opvalt aan de tracklist van What A Man, is dat The Grand East niet alleen maar Engelstalige titels op de lijst heeft gezet. ‘Straaljager’ is toch echt Nederlandser dan Nederlands. Toch zijn de lyrics Engels. Overigens maakt het voor de track zelf niks uit, The Grand East rockt lekker intens. Die intensiteit is toch wel de rode draad op What A Man. Van zacht naar hard, van heftig naar rustgevend, The Grand East doet alles intens.
Tien tracks in een kleine drie kwartier laten horen dat The Grand East rockt op een wijze die én heel vertrouwd aan voelt, terwijl het ook echt hun eigen ding is. Wie van intense rock met een vleugje bleus en psychedelica houdt, zal What A Man van The Grand East ongetwijfeld grijs gaan draaien. 

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén