White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Ground Shaker – Rogue Asylum

Leestijd: 2 minuten

Zwitserland kent een sterke rock- en metalscène. Het valt niet altijd zo op, maar het land heeft genoeg goede muzikanten, wat dan ook resulteert in een breed scala aan bands. The Ground Shaker is er één van en deze groep komt zelf met Rogue Asylum, welke dan weer wel wordt verspreid door Fastball Music.

The Ground Shaker

Eigenlijk leek alles heel hard te gaan in 2017. Toen kwam de debuutplaat uit van dit uit Lausanne afkomstige viertal. Down The Hatch, zoals de naam van die eerste langspeler luidde, leek de kickstart voor deze groep, maar onder andere Covid-19 zorgde ervoor dat ook hier plannen in de ijskast moesten. Gelukkig kwam ook daar een eind aan.

Rogue Asylum

Deze tweede langspeler van dit Zwitserse gezelschap telt dertien tracks. Samen zijn die goed voor driekwartier aan muziek. Alleen ‘Demons In My Dreams’ gaat over de grens van de vier minuten heen. De vurige opener ’88 Strong As A Lion’ is met nog geen twee en een halve minuut veruit de kortste track van The Ground Shaker op Rogue Asylum.

De muziek van The Ground Shaker laat zich omschrijven als een vlammende, energieke insteek op de rock, waarbij de groep ook niet schuwt om de invloeden van de metal door te laten schemeren. Sommige momenten in ‘Dragon In The Sky’ laten dat goed horen. Dat zorgt voor een mooi opzwepend geheel, waarbij de stem van Giro Reign ook een belangrijke troef is. Hij heeft een sterke strot. Liefhebbers van onder andere Alter Bridge zullen dit ook erg kunnen waarderen.

Rogue Asylum laat horen dat The Ground Shaker hun harde rock met de Amerikaanse bravoure en Zwitserse precisie spelen. Dat zorgt voor een pakkend geheel waarbij het hele rockende palet wordt benut, om niet te vervallen in eentonigheid.

The Ground Shaker - Rogue Asylum

Tracklist Rogue Asylum

1 88 Strong As A Lion 2:21
2 Mask Of Insanity 3:09
3 A World Which Only I Can See 3:58
4 I Wonder Why 3:30
5 Dragon In The Sky 3:48
6 King Without A Crown 3:15
7 Ride On Me 3:50
8 Demons In My Dreams 4:26
9 Onna Bugeisha 2:55
10 Eternal Cycle 3:03
11 Lone Wolf 3:14
12 Out Of Silence 3:52
13 Day Of Sin 3:34

The Ground Shaker online

Website
Facebook
Instagram
Twitter
TikTok

FASTBALL MUSIC ONLINE

Website
Facebook


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén