White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Guru Guru – Point Fingers

Leestijd: 2 minuten

Het Belgische The Guru Guru is geen band die zich makkelijk in een hokje laat stoppen. Zowel op plaat als live maakt dit gezelschap de tongen los wegens deze unieke blend. Via Luik Records komt deze band met een nieuw hoofdstuk in hun carrière: de langspeler Point Fingers.

Muzikaal is The Guru Guru een ultieme blend tussen grootheden als At The Drive-in, The Jesus Lizard en Arctic Monkeys. Tel daarbij dan ook bij op dat er hier en daar ook nog een vleugje The Cure te besnuiven valt en men snapt dat The Guru Guru een sound heeft die zowel energiek is, uniek is en moeilijk te omschrijven valt. Simpelweg kan dat opgelost worden door de plaat te luisteren. Dan blijkt dat men in ‘Delaware’ het liedjesgehalte van Arctic Monkeys combineert met het rauwe, energieke van At The Drive-in.

Buiten het gevoelige intermezzootje ‘And I Am Singing Aren’t I’ om, laat The Guru Guru vooral energie los op Point Fingers. ‘Origamiwise’ heeft nog een groove tijdens het stevige gedeelte waar men ook nog aan Red Fang en Queens Of The Stone Age kan denken. ‘The Knee On Ice’ betreft een lichte knieval voor de jaren ’80 punk, om ook dat genre later op een stevigere manier op een voetstuk te plaatsen.

Na tien nummers is het even goed denken. Wat is er nu net voorgeschoteld? Deze Belgische eigenzinnige formatie kan evengoed een wervelwind zijn die alles op zijn kop zet als een meeslepende verhalenverteller. In beide gevallen is het bijzonder boeiend. Misschien is het daarom ook beter om niks verder te zeggen en Point Fingers  nogmaals luid de zintuigen laten verwennen.

1 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén