White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Maureens – Something In The Air

Leestijd: 2 minuten

De Utrechtse band The Maureens draait al een tijdje mee. Ze hebben hun status verworven door hun fijn in het gehoor liggende nummers. Daarbij zijn de invloeden van onder andere The Beach Boys goed te merken. Geheel in eigen beheer komt The Maureens met Something In The Air.

Het sterke van The Maureens is dat ze hun formule ogenschijnlijk niet hebben veranderd. Hun sound is nog steeds te vergelijken met die van The Beach Boys, het frisse gitaarspel is nog steeds prettig in het gehoor liggend en de kracht van de meerstemmigheid wordt ook ditmaal goed benut. Dat start direct in ‘4 AM’. Dit vroege tijdstip om op te staan, of late tijdstip om het bed op te zoeken, geeft Something In The Air een start die verwacht mag worden bij The Maureens. Het frisse geluid heeft het zoete van The Beatles en het cleane van The Beach Boys, waarbij de manier van songwriting er ook nog voor zorgt dat het nummer direct in het hoofd gaat zitten.

Eén van de opvallendste tracks op Something In The Air is ‘Horse (Song For Joel)’. Wie ziet dat de track nog geen anderhalve minuut duurt, zal vermoeden te maken te gaan krijgen met een intermezzo. Niks is minder waar. Er staat een heus nummer. Hulde. Dat geldt ook voor de Simon & Garfunkel-achtige ballade ‘Valentine’ waarmee The Maureens de veertien nummers afsluit. ‘Trying To Reach You’ is daarentegen weer het bewijs dat The Maureens ook echt wel de gitaar kan laten scheuren. Evengoed lekker.

Something In The Air gaat verder waar deze Utrechtse band was gebleven: bij het maken van lekkere liedjes. Er zijn mensen die naar een kuuroord gaan om te ontstressen, maar wie dit album hoort, zal dat niet meer nodig hebben. The Maureens neemt al uw zorgen weg.  

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
35 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén