White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

The Pilgrims – 6ix

In de jaren ’90 schitterde de Nederlandse band The Pilgrims zowel op plaat als live. Dat deed men totdat gitarist Persijn Joling werd getroffen door een herseninfarct. Na een jarenlange stilte is er inmiddels weer beweging rondom Reniet Vrieze en zijn kompanen. Dat heeft ook geresulteerd in een nieuwe plaat. Die komt via The Pilgrims zelf uit en heet 6ix, omdat het de zesde plaat is van deze band.

Omdat de band het vuur duidelijk weer heeft gevonden, schotelt deze de luisteraar veertien tracks voor die zo uit de creatieve pen zijn komen vloeien. Twee tracks zijn niet van eigen hand, daarover later meer. The Pilgrims knallen er dus in met een uur aan muziek. Opener ‘Happy’ maakt de muziekliefhebber ook direct blij. The Pilgrims rocken, maar doen dat ook op een eigenzinnige wijze. Het is daarom geen band die direct in het straatje van iemand anders speelt. ‘Looking At The Girlz’ klinkt als soulvolle rock met een mysterieuze ondertoon. Klanken die de luisteraar tevreden stellen.

Het mooie van 6ix is dat The Pilgrims zich hier echt op een veelzijdige manier presenteren. Sommige mensen zouden misschien op voorhand denken dat het wel erg veel tracks zijn, maar wie het hoort, snapt het helemaal. ‘Rocket’ laat horen dat The Pilgrims ook rustig, zwoel en met akoestische klanken uit de voeten kunnen. ‘Everlasting’ zet de piano daarentegen weer op een voetstuk. En dan zijn er nog de twee afsluitende tracks.

Die tracks staan op de tracklist als ‘(Sittin’ On) The Dock Of The Bay’ en ‘I’ve Been Loving You Too Long’. Dat dit twee covers zijn van Otis Redding zou niet nodig moeten zijn om erbij te vermelden. Op de schijf, tenminste op die de ondergetekende heeft ontvangen, wordt eerst ‘I’ve Been Loving You Too Long’ gespeeld en daarna pas de klassieker die haast elke bewoner van deze aardbol kan meezingen. Detail. Feit blijft dat het knallers van uitvoeringen zijn.

Zestien tracks. Het klinkt misschien veel maar het uur aan muziek dat The Pilgrims de luisteraar voorschotelt, is om voor men er erg in heeft. Dat is een goed teken. De veelzijdigheid in de muziek van deze groep is de grote troef. Het is goed dat Reniet het vuur weer heeft laten ontwaken.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
23 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén