White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tragos – Radix Mendosus

Eigenlijk ademt alles aan de Franse death metal band Tragos de Griekse mythology. Vanaf de naam en het logo tot aan de thematiek van de tracks. Daarbij geldt ook dat zij zich ook door andere zaken uit het verleden laten inspireren. Geheel in eigen beheer komt Tragos met de debuutplaat Radix Mendosus.

Tragos

De uit Frankrijk afkomstige band bestaat uit drie mensen. Althans, vooralsnog. Men is namelijk nog op zoek naar een drummer, want die ontbreekt in de line-up. Overigens wilt dat weer niet zeggen dat er geen drums op de plaat zijn vastgelegd, want dat is weldegelijk het geval.

Radix Mendosus

Men moet beseffen dat deze death metal het kort houdt. Radix Mendosus telt acht tracks, waarmee Tragos de luisteraar nog geen vijfentwintig minuten aan muziek voorschotelt. Dat is inderdaad kort. De langste track op deze schijf, ‘Devius Dox’, is maar net iets meer dan drie en een halve minuut lang.

Dat het een plaat vol brute vluggertjes is, zegt niks over de kwaliteit. ‘Pathopitecus’ en ‘Dusk Inexora’ laten horen dat Tragos gezegend is met een bassist die weet wat het is om melodielijnen mee te spelen. In combinatie met de furieuze drums en strakke gitaren geeft dit een heerlijke dynamiek, welke er vervolgens weer voor zorgt dat zanger Antoine helemaal los kan gaan.

Radix Mendosus is een debuutplaat die ervoor zorgt dat het vast wel goed moet komen met de zoektocht naar een drummer voor Tragos. Lekker opzwepende death metal met een knipoog naar de grootheden in het genre.

Tragos - Radix Mendosus

Tragos online

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén