White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Tremonti – Marching In Time

Iedereen kent hem als één van de gezichten van Alter Bridge, maar Mark Tremonti is ook solo al jaren flink aan de slag. Onder de noemer Tremonti zag hij in 2012 zijn eerste langspeler verschijnen. Inmiddels is hij aan de vijfde daarvan toe. Via Napalm Records komt Tremonti met Marching In Time.

Tremonti

Mark Tremonti maakte eerst naam als gitarist van Creed. Toen die band uiteen viel, maakten de muzikanten daarvan de doorstart middels Alter Bridge. Hun combinatie tussen rock en metal bleek uiterst succesvol, evenals de combinatie van Myles Kennedy en Mark Tremonti. Toch was hij toe aan meer dan die band en ging hij ook solo aan de slag. Dat dit alweer de vijfde langspeler van hem wordt, onderstreept zijn productiviteit.

Marching In Time

In een klein uur schotelt Tremonti de luisteraar op Marching In Time twaalf tracks voor. De afsluiter, welke direct ook de titeltrack is, is daarvan de langste. ‘Marching In Time’ duurt namelijk ruim meer dan zeven minuten. Daarmee is het veruit de langste track van de schijf. Overigens is er geen nummer dat korter dan vier minuten duurt.

De schijf opent met ‘A World Away’ en ‘Now And Forever’. Beide tracks zijn al voorafgaand aan de release online verschenen. Deze nummers onderstrepen direct ook de balans tussen rock en metal in de stijl van Tremonti. Doordat Mark Tremonti op een rockende manier de vocalen clean houdt, blijft het ook toegankelijk voor een zeer breed publiek.

Gitaarwerk

Ondanks dat Tremonti duidelijk als vocalist ook ijzersterk in de wedstrijd staat, geldt hij toch ook echt als topgitarist. Dat laat hij op Marching In Time ook veelvuldig horen. Of het nu de pakkende riffs zijn, zoals in ‘Thrown Further’, of scherpe solo als in ‘If Not For You’; Mark Tremonti pakt de gitaarliefhebber in.

In ‘The Last One Of Us’ laat Tremonti horen ook met de blues in zijn achterhoofd op een rustige manier te kunnen rocken. Daardoor komt ‘In One Piece’ direct ook nog krachtiger over. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Die variatie is overigens ook wederom een sterke troef die Tremonti zowel solo als met Alter Bridge altijd stevig in de hand houdt.

Marching In Time is een sterk nieuw hoofdstuk van Tremonti. De wisselwerking van Alter Bridge mag er dan niet zijn, maar duidelijk is dat Mark Tremonti eigenlijk aan zichzelf al meer dan genoeg heeft om te vlammen.

Tremonti - Marching In Time

TRACKLIST MARCHING IN TIME

 1. A World Away
 2. Now And Forever
 3. If Not For You
 4. Thrown Further
 5. Let That Be Us
 6. The Last One Of Us
 7. In One Piece
 8. Under The Sun
 9. Not Afraid To Lose
 10. Bleak
 11. Would You Kill
 12. Marching In Time

TREMONTI ONLINE

WEBSITE
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén