White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Trep – Lucian EP

Leestijd: 2 minuten

De uit Wales afkomstige band Trep bestaat nog niet zo lang, want ze zijn immers pas in 2017 opgericht. In hun muziek laten ze de invloeden van zowel de rock als de metal samenkomen. Onlangs verscheen de eerste extended play van deze Britten. Lucian is geheel in eigen beheer tot stand gekomen.

Op deze EP, welke de eerste van een tweeluik is, staan vijf nummers. Daarin zijn de invloeden van veel bands te herkennen, van Alter Bridge tot aan Porcupine Tree en van A Perfect Circle tot System Of A Down en Trivium. De stijl van deze rockers is dan ook moeilijk te omschrijven. Opener ‘Silence The Crows’ neigt nog meer naar de rock, maar ‘It’ll Never Happen’ en ‘Architect’ laten juist de invloeden van de metal sterk horen. Qua riffs lijkt dan de progressieve rock en metal juist van invloed, iets wat door de songstructuren ook vereenvoudigd wordt naar een pakkend liedje.

De zang van Trep is ook een reden waarom de band eerder bij het rockpubliek in de smaak zal vallen dan bij het metalpubliek. De cleane vocalen, met soms een vleugje System Of A Down in de klank, geven de muziek een open karakter, iets wat in ‘The Time You Have Lost’ ook duidelijk naar voren komt.

Het zijn maar vijf tracks, maar die geven wel een mooi visitekaartje af van Trep. Dit drietal uit Cardiff zorgt ervoor dat men op deze manier voor de vraag naar meer zorgt. De EP Lucian kan zomaar de kickstart zijn die een jonge band nodig heeft.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén