White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

V.A. – Metal Massacre XV

Leestijd: 3 minuten

Het was 1982 en de ondergetekende moest nog enkele jaren wachten om op de wereld gezet te worden. Toen verscheen de eerste compilatieschijf Metal Massacre. Onder andere Ratt, Cirith Ungol en Metallica prijkten op de tracklist. Inmiddels, vijf jaar na Metal Massacre XIV komt Metal Blade Records met Metal Massacre XV.

Metal Blade Records

De platenmaatschappij Metal Blade, ofwel Metal Blade Records, is in 1982 opgericht door Brian Slagel. Die man had duidelijk oog voor talent, want onder andere Metallica prijkte dus op de eerste compilatierelease van deze platenmaatschappij. Wie momenteel in aan Metal Blade denk in combinatie met Nederlandse bands, zal onder andere uitkomen bij God Dethroned. Qua internationale bands is The Black Dahlia Murder een van de vaandeldragers van dit label.

Metal Massacre XV

Nu is er dan eindelijk de nieuwe verzamelaar. In tien tracks schotelt het team van Metal Blade de luisteraar weer een mooie verscheidenheid aan bands voor. De vraag blijft bij elke artiest of deze de nieuw Metallica wordt of niet. Of ze het nu worden of niet, de release is er en er staan ook mooie exclusieve tracks op die alleen op deze release te vinden zijn.

De samenstelling is niet alleen tot stand gekomen door het werk van Metal Blade Records. In het team is ook Adrian Mudrian opgenomen. Hij is de editor in chief van het toonaangevende Decibel Magazine. Zijn kennis van diepste krochten van de undergroundscène kwamen bij deze release mooi van pas.

Variëren is het devies

De tien tracks op deze compilatie laten horen dat het team gezorgd heeft voor een mooie diversiteit aan bands. Dat zorgt niet alleen voor een variatie in stijlen, maar ook in sound. Opener ‘Masked Deadly’ van Midnight klinkt meer heavy metal en fris dan ‘Demon Wind’ van Poison Ruïn. Dat laatste nummer is rauw en haalt de banden met de punk aan. Dat Fuming Mouth vervolgens de pompende drums en trage riffs in gooit, zorgt voor weer een switch. Dat is ook inherent aan dit soort releases en dat maakt het ook leuk.

Exclusieve tracks

Van de tien tracks op Metal Massacre XV zijn er drie met een speciaal tintje. Dit zijn de zogenaamde ‘Metal Massacre XV-exclusives’. Dat predikaat zegt het al: exclusieve nummers voor deze uitgave. Naast het eerder al aangehaalde ‘Masked Deadly’ van Midnight gaat het dan om het slepende, door black metal geïnspireerde ‘The Trees Die Standing’ van Many Suffer en Ripped To Shreds’ ‘撿骨 (Bone Ritual)’. Die laatste draagt het obscure karakter ook hoog in het vaandel.

Een compilatie met louter bands die al bekend zijn, is zinloos, zeker in deze tijd. Metal Massacre XV gaat daarom verder met waarom deze compilatie juist wel de spotlight verdient, want ongetwijfeld gaan een aantal van deze bands over een afzienbare tijd een groter podium genieten.

V.A. - Metal Massacre XV

Tracklist Metal Massacre XV

1. Midnight “Masked and Deadly” (Metal Massacre XV exclusive!)
2. Poison Ruïn “Demon Wind”
3. Fuming Mouth “Master of Extremity”
4. Many Suffer “The Trees Die Standing” (Metal Massacre XV exclusive!)
5. Temple of Void “Leave the Light Behind”
6. Ripped to Shreds “撿骨 (Bone Ritual)” (Metal Massacre XV exclusive!)
7. Rude “Omega”
8. Midnight Dice “Starblind”
9. Smoulder “Warrior Witch of Hel”
10. Mother of Graves “In Somber Dreams”

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén