White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

VAK – Melting Eyes (single)

De Zweedse formatie VAK zag de afgelopen tijd zijn toekomst bijna door de handen glippen. Door de gezondheidstoestand van één van de leden was VAK nagenoeg dood. De medische wereld heeft zijn wonderen verricht en daarmee ook VAK gereanimeerd. Op 23 augustus komt VAK via Indie Recordings met Loud Wind. Om het leven alvast te vieren verscheen afgelopen vrijdag de single Melting Eyes.

De meer dan zes minuten durende single laat horen dat VAK geen band is welke zijn muziek uitsmeert over gebaande paden. Er zijn invloeden van de sludge, van de progressieve en post-metal te bespeuren in de sound van dit gezelschap. ‘Melting Eyes’, welke tevens ook de enige track op deze single is, klinkt alsof Cult Of Luna, Neurosis en het Franse Fiend samen zijn gekomen. Laat nu toevallig, of niet, Magnus Lindberg van Cult Of Luna ook verantwoordelijk zijn voor de sound. Hij zat namelijk achter de knoppen bij de opnames van de aanstaande langspeler van VAK. Puik werk dat duidelijk zijn resultaat heeft.

Het is heerlijk als bands anders durven te denken, zonder daarbij zich te wringen in bochten die niet genomen moeten worden. VAK durft anders te zijn, zonder rare bokkesprongen te maken. ‘Melting Eyes’ belooft veel goeds voor de aankomende langspeler. Een ode aan het leven.  

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
54 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén