White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Volcanova – Cosmic Bullshit EP

Eigenlijk is het gek, maar IJsland heeft niet bijster veel inwoners, maar klaarblijkelijk is het wel populair om muziek te maken. De verhouding bands tot inwoners is namelijk niet om over te klagen. Volcanova is daar ook een voorbeeld van. Die band heeft nu een nieuwe release. Via The Sign Records komt Volcanova met de ep Cosmic Bullshit.

Volcanova

Het kan zijn dat mensen dit drietal nog niet op de radar hebben, maar die hebben de debuutplaat Radical Waves duidelijk gemist. Dat album, stammend uit 2020, liet horen dat deze heren weten wat rocken in. De invloeden van onder andere de desertrock en stoner worden pakkend verwerkt.

Cosmic Bullshit EP

De nieuwe release is nog niet de langspeler waar misschien menig fan wel op gehoopt had. Het is een ep geworden, maar wel een waar zes tracks op staan. Dat is dan weer tamelijk veel voor een ep. Tel daarbij op dat afsluiter ‘Lost Spot’ meer dan zes minuten duurt en men begrijpt dat Volconova toch een release van mooie omvang presenteert.

Direct wordt duidelijk waarvoor deze band de studio in is gedoken. Dat is overduidelijk om te rocken. Denk aan Red Fang en Truckfighters met hier en daar een nog wat zwaardere riff. Opener ‘Salem’ en het vurige ‘Desolation’ laten dat goed horen. Wie Murder The Mountains van Red Fang grijs heeft gedraaid, kan dit ook grijs gaan draaien.

‘End Of Time’ laat daarbij ook nog horen dat Volcanova ook vanuit de akoestische rust een heavy nummer dat sterk melodieus is kan opbouwen. Daar wordt de luisteraar helemaal ingepakt. Liefhebbers van het jaren ’70 gitaarwerk zullen hier zelfs op het puntje van hun stoel gaan zitten (als zij op dit punt nog zaten).

De ep Cosmic Bullshit laat horen dat Volcanova niet op deze wereld is gekomen om de zaken opnieuw uit te vinden. Hun doel is keihard rocken en dat is iets waar zij dan ook met vlag en wimpel voor slagen.

Volcanova - Cosmic Bullshit EP

Tracklist Cosmic Bullshit EP

1 – Salem 4:15
2 – Gold Coast 3:31
3 – Desolation 3:30
4 – End Of Time 5:21
5 – No Wheels 2:56
6 – Lost Spot 6:58

VOLCANOVA ONLINE

Facebook
Instagram

THE SIGN RECORDS ONLINE

Website
Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén