White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Vomitory – All Heads Are Gonna Roll

Leestijd: 2 minuten

Als het gaat om pure death metal uit Zweden, dan is Vomitory een snel genoemde naam. Toch is het lang stil geweest rondom de band. Nadat ze sinds 2018 weer terug aan het front zijn, was het nog wel lang wachten op nieuwe muziek. Die is er nu, eindelijk. Via Metal Blade komt Vomitory met All Heads Are Gonna Roll.

Vomitory

Opgericht in 1989 door Tobias Gustafsson bracht de band in de jaren ’90 menig liefhebber flink in beweging. De snoeiharde death metal was heerlijk recht toe recht aan. Raped In Their Own Blood zette 1996 de toon. Na Opus Mortis VIII volgden er, mede dus door de hiatus, geen studioplaten meer. De line-up van Vomitory is nog wel hetzelfde als toen de band na die plaat uiteen ging.

All Heads Are Gonna Roll

De tien tracks op All Heads Are Gonna Roll winden er geen doekjes om en laten horen dat Vomitory echt terug is. ‘All Heads Are Gonna Roll’, waarmee de plaat opent, en het daarop volgende ‘Decrowned’ zetten gelijk de toon. De death metal is lekker old school en wordt gespeeld met het mes op de keel. Pas als ‘Ode To The Meat Saw’ opent, is er een moment van rust. Die track start melodies en slepend, waarna dat toch gewoon plaats moet maken voor de keiharde death metal. Die track is ook uiterst ideaal om de lange haren op te laten wapperen door de wisselende ritmes.

De sound van All Heads Are Gonna Roll is eigenlijk ook exact hoe men dat kan verwachten. Is dat erg? Verre van. Sommige bands mogen lekker bezig zijn met het innoveren van hun sound, maar in de death metal is dat nergens voor nodig, zeker niet als je Vomitory heet. De riffs zijn heerlijk, de solo’s gierend, zoals in ‘The Deepest Tomb’, en de drums meedogenloos opzwepend. Wat wilt men nog meer?

Het is duidelijk dat de death metal liefhebber snel naar de platenzaak moet, want na al die jaren heeft Vomitory met All Heads Are Gonna Roll een death metal plaat in de top van het genre. Maar ja, dat is eigenlijk ook weer geen verrassing.

Vomitory - All Heads Are Gonna Roll

Tracklist All Heads Are Gonna Roll

  1. All Heads Are Gonna Roll 3:27
  2. Decrowned 3:27
  3. Ode to the Meat Saw 4:44
  4. The Deepest Tomb 4:28
  5. Piece by Stinking Piece 3:23
  6. Raped, Strangled, Sodomized, Dead 3:19
  7. Dead Man Stalking 4:48
  8. Disciples of the Damned 3:29
  9. Dead World 4:06
  10. Beg for Death 5:34

Vomitory online

Website
Facebook
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE
TWITTER
FACEBOOK

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén