White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wesenwille – II: A Material God

Leestijd: 2 minuten

Utrecht. De meest centrale stad van Nederland. Die stad kent ook een duistere kant. Tenminste, dat moet wel, want anders komt er geen band als Wesenwille tot stand. Dit obscure duo bracht onlangs hun tweede langspeler uit. Via Les Acteurs De L’Ombre Productions kwam Wesenwille met II: A Material God.

Wesenwille

Wie het album inkijkt, zou kunnen denken dat één van de twee leden van deze band de huidige trainer van PSV is. Misschien is dat ook wel zo, misschien ook niet. Feit is dat het duo bestaat uit R. Schmidt die veel voor zijn rekening neemt en drummer D. Schermann. Hun eerste langspeler was I: Wesenwille.

II: A Material God

Deze tweede langspeler van dit duo beslaat acht tracks. Samen zijn die goed voor om en de nabij vijftig minuten aan muziek. Drie tracks hebben een speelduur van boven de zeven minuten. ‘Ritual’ is met iets meer dan vier minuten de kortste op deze langspeler. Dat houdt in dat er geen korte opvullingen of intro’s te bekennen vallen. Positief.

De duistere kant van de heren wordt kenbaar gemaakt via hun black metal. Opener ‘The Descent’ en het daarop volgende ‘Opulent Black Smog’ zetten gelijk die toon. In die tweede laat Wesenwille horen dat men ook nog de meer sferische kant van de moderne black metal aan durft te halen. Tegen het eind van ‘Burial And Sanctos’ blijkt dat Wesenwille de black metal zelfs slepend kan spelen. Mooie vertraging.

Eén van de meest opvallende tracks in het geheel is het eerder al aangehaalde ‘Ritual’. Hier lijkt de band met samples als vocalen te werken. De donkere sfeer die weggezet wordt is heel anders donker dan de black metal in de andere tracks. Hier is ook een mooie rol weggelegd voor de bas.

Als Utrecht door haar donkere kant iets als Wesenwille voortbrengt, laat Utrecht dan voor eeuwig gehuld zijn in de donkerte. Wesenwille heeft namelijk met II: A Material God een moderne black metal plaat gemaakt waar de Domstedelingen nog veel plezier aan zullen beleven.

Wesenwille - II A Material God

Tracklist II: A Material God

1.The Descent 07:36
2.Opulent Black Smog 07:28
3.Burial Ad Sanctos 05:44
4.Inertia 06:22
5.Ritual 04:15
6.A Material God 05:49
7.Ruin 05:59
8.The Introversion Of Sacrifice 07:27

Wesenwille online

Facebook
Bandcamp

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website
Webshop 
Facebook
YouTube
Bandcamp

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén