White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

White CRone – Stargazer (single)

Er is altijd wel een reden om Ronnie James Dio te eren. Dat staat buiten kijf. Dat is tevens ook iets dat Lisa Mann en haar band White Crone moet hebben gedacht. Die band covert namelijk ‘Stargazer’, welke als losstaande single van White Crone uitkomt.

De track ‘Stargazer’ is natuurlijk origineel van Rainbow, de band waarin hij met Ritchie Blackmore speelde. Ronnie James Dio zat vanaf de start tot aan 1979 in Rainbow, welke de laatste jaren in een nieuwe line-up weer actief is. ‘Stargazer’ staat origineel op Rising, de tweede langspeler van Rainbow.

White Crone laat horen dat de spirit goed overeind is gebleven. Hangend tussen de donkerte van de metal en duistere kant van de blues sleept White Crone de luisteraar op een grootse wijze door de track. Daarbij moet wel worden gezegd dat men het origineel wel in tact laat. De vocalen van Lisa Mann doen daarbij ook het origineel eer aan. De kracht waarmee Dio zijn woorden over zijn lippen liet glijden, is ook terug te horen in deze versie. Kortom, White Crone heeft met hun versie van ‘Stargazer’ een mooi eerbetoon aan Ronnie James Dio en Rainbow weggezet.

White Crone - Stargazer

White Crone online

Website
Bancamp
Facebook
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén