White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wind Rose – Wintersaga

De zomer is net ten einde, maar Italiaanse power metal band Wind Rose zit met zijn hoofd al in de wolken. Tenminste, dat doet de titel van de nieuwe plaat van dit uit Pisa afkomstige gezelschap denken. Het nieuwe hoofdstuk in de carrière van Wind Rose heet namelijk Wintersaga en komt uit via Napalm Records.

Op voorhand kunnen de wenkbrauwen misschien gefronst worden, want titels als ‘Drunken Dwarves’, ‘Diggy Diggy Hole’ en ‘Mine Mine Mine!’ sieren de tracklist. Die wordt geopend met de lange intro ‘Of Iron And Gold’. Die had misschien wel iets korter mogen duren, want het echte muzikale geweld barst daarna pas los in ‘Wintersaga’. Dan laat Wind Rose horen dat hun meerstemmige power metal goed in elkaar steekt. De energie komt langs vele kanalen naar de luisteraar toe. Zowel de strakke ritmes als de afwisselende vocalen, waarbij de koren een belangrijke rol vertolken, zorgen hiervoor.

Wintersaga  telt in het totaal negen nummers. Het eerder al aangehaald ‘Drunken Dwarves’ is een goed voorbeeld van waarom Wind Rose goed bezig is. De invloeden van de folk worden niet buiten gesloten, waardoor men soms het idee krijgt dat Wind Rose een mix is tussen Flogging Molly en Blind Guardian. De overhand is dan qua sfeer wel voor de eerste.

Wat zeker niet onderbelicht mag blijven, is hoe groots Wind Rose Wintersaga afsluit. De Italianen hebben het gevoel voor drama en groteske muzikale gebaren goed begrepen. In bijna tien minuten sleept Wind Rose de luisteraar langs een indrukwekkende scène waarin alle invloeden die van toepassing zijn op de muziek van Wind Rose worden samenbracht. Liefhebbers van Epica zullen ook van die symfonische kant genieten.

Het is een verrassende plaat. De luisteraar moet zich niet laten misleiden door de misschien soms wat opvallende titels; de muziek staat als een huis. De strak gemixte met folk doordrenkte power metal van Wind Rose is een aanrader.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
1 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén