White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wizzerd – Space‽: Issue No.001

Leestijd: 2 minuten

Het moet wel iets buitenaards zijn, kijkend naar het teken in de albumtitel. Het lijkt op een vraagteken met een uitroepteken er doorheen. Dat is ook gelijk één van de redenen om nieuwsgierig te geraken naar de nieuwe plaat van Wizzerd. Dat album van Wizzerd, dat dus Space‽: Issue No.001 heet, komt uit via Fuzzorama Records.

Wizzerd

De Amerikaanse band timmert al wat jaren aan de weg en na veel getourd te hebben en twee releases op de markt te hebben gebracht, zijn zij nu dus neergestreken bij Fuzzorama Records. De muziekliefhebbers weten dan al in welke hoek van het muzikale universum Wizzerd zo’n beetje gezocht moet worden.

Space‽: Issue No.001

Op deze derde release van Wizzerd staan elf tracks. Opener ‘Launch’ doet nog vermoeden dat men hier in een absurde trip terecht is gekomen, maar dat beeld verandert bij ‘Sisters Of The Sun’ en het daarop volgende ‘Super Nova’. Monster Magnet, Baroness en Red Fang lijken samen te zijn gekomen in Wizzerd. Het karakter van de rockende muziek heeft in ‘Attack Of The Gargantuan Moon Spiders’ zelfs nog iets funky’s in zich. Red Hot Chili Peppers en Primus lijken dan daarom ook ineens van invloed. De vrouwelijke ondersteunende vocalen hebben daarentegen iets erg ‘90’s  in de trant van Beck.

Die blend van stijlen is dan ook het grootste kenmerk van de sound van Wizzerd. ‘Don’t Zorp N’ Warp’ weet van een opgefokt bijna crossover-achtige tornado over te gaan in een psychedelische bridge, ergens tussen Red Hot Chili Peppers, Deep Purple en Pink Floyd. Als men dan nog niet opgestegen is, gebeurt dat hier wel.

Het buitenaardse in de thematiek geldt ook voor de sound: buitenaards goed. Wizzerd heeft met Space‽: Issue No.001 een bijzondere, veelzijdige rockende plaat gemaakt waar men de gehele geschiedenis van de rock mee het universum in neemt.

Wizzerd -Space Issue No. 001

Wizzerd online

Facebook
Bandcamp

FUZZORAMA RECORDS ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén