White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Xentrix – Bury The Pain

Wat is drieëntwintig jaar? Voor sommige mensen is dat een heel belangrijk gedeelte van hun leven. In dat tijdsbestek kan veel ondernomen worden, als wel dat er veel veranderingen op kunnen treden. Drieëntwintig jaar is ook de tijd tussen de nieuwe schijf van de Britse thrashers van Xentrix en hun vorige studioplaat. Via Listenable Records verscheen onlangs Bury The Pain.

De band was uiteen, kwam terug, ging uiteen en kwam weer terug. Jay Walsh is de nieuwe frontman en met hem is Xentrix de studio in gedoken. Dat gebeurde bij niemand minder dan Andy Sneap, terwijl Russ Russell ook nog achter de knoppen werk heeft gedaan. Genoeg ingrediënten om een goed voor Bury The Pain te gaan zitten.

Op deze langspeler staan tien tracks. Opener ‘Bury The Pain’ laat direct horen dat deze mannen er zin in hebben. De thrash in deze track is bij vlagen furieus, terwijl men ook wat rustiger en melodieus te werk kan gaan. Die balans is goed gevonden. Samen met ‘The Truth Lies Buried’ is het overigens wel met zijn ruim zes minuten de langste op deze schijf. Heel anders is het gesteld met het daarop volgende ‘There Will Be Consequensces’. De rauwe thrash heeft hier geen ruimte voor geneuzel op lager tempo. Recht toe en recht aan thrash. Datzelfde geldt voor ‘Bleeding Out’.

De vraag is wat die drieëntwintig jaar wachten nu echt hebben gebracht. Dat is duidelijk. Xentrix laat horen er vol voor te willen gaan. De thrash metal van dit viertal is per nummer goed opgebouwd en voorzien van een heldere structuur. Menig nummer hakt er gelijk in. Daarom is de melodieuze intro van ‘The Red Mist Descends’ ook prettig voor de afwisseling op Bury The Pain. Overigens is dat ook gewoon een track vol vurige thrash. Daar hoeft men niet bang voor te zijn.

Xentrix is terug. De band was al samen en met Jay Walsh blijkt de band ook in de studio weer in vorm te zijn. De tien tracks op Bury The Pain zullen er bij de liefhebber van thrash metal in gaan als zoete koek.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén