White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Your Highness – The RagBag Vol.1

Leestijd: 2 minuten

Toen Your Highness uitkwam, de meest recente langspeler van de gelijknamige band, kwam er ook een IPA uit. Over een nieuw bier bij de nieuwe release is bij de ondergetekende niks bekend. Wel is het een feit dat Your Highness met The RagBag Vol.1 komt, een ep die via Hoogheid Records wereldkundig wordt.

Your Highness

Eigenlijk is het zo dat de Belgische kroon al sinds 2011 vanuit het Antwerpse komt. Toen was daar ineens Your Highness en dat dit vijftal flink aan de boom schudde, was snel duidelijk. De heavy sound bracht de groep ook al buiten België zelf, waaronder op het door White Room Reviews georganiseerde T-Monium in Gebouw-T. Tevens stond Your Highness ook al op menig imposant festival, zoals Graspop Metal Meeting.

The RagBag Vol.1

Your Highness heeft nu drie tracks op deze ep geplaatst. Opener ‘To Dust’ laat horen dat de liefhebbers van onder andere Red Fang, Black Tusk en de vroegere jaren van Baroness goed zitten. ‘Done’ lijkt in de instrumentale opening zelfs de surf niet uit te sluiten, om vervolgen keihard, sludgy as always erin te knallen. De zware aanstekelijke riffs vliegen om de oren van de luisteraar. Het melodieuze in het tussenstuk zal ook de liefhebbers van o.a. Thin Lizzy alert maken, terwijl het karakter van Your Highness niet verloren gaat. Afsluiter ‘Tie It Up’ zet de luisteraar vanaf de eerste, opzwepende klanken ook direct in beweging.

Your Highness heeft met The RagBag Vol.1 een korte schijf uit die de liefhebbers van de heavy sludgy kant van de metal een glimlach van oor tot oor zal brengen. Misschien is het enige nadeel wel dat dit alleen digitaal verschijnt.

Your Highness - The RagBag vol.1

TRACKLIST THE RAGBAG VOL.1

1. To Dust
2. Done
3. Tie It Up

YOUR HIGHNESS ONLINE

Bandcamp
Facebook
Twitter
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén